De Volvo XC90, die in 2002 voor het eerst van de productielijn rolde, veranderde de perceptie van wat een SUV kan zijn. Een auto die niet alleen indrukwekkend is in off-road omstandigheden, maar ook een comfortabele en luxe rijervaring biedt op verharde wegen.

Hoewel terreinauto’s populairder werden in de jaren ’90, werden ze vaak gezien als log en zwaar. De Volvo XC90 veranderde dit beeld met zijn veiligheidsvoorzieningen, praktische formaat en efficiëntie.

De opkomst van de Volvo XC90

In 2002 lanceerde Volvo de XC90, een voertuig dat nieuwe normen stelde en een keerpunt betekende voor het Zweedse automerk. Deze SUV combineert de robuustheid en het avontuur van terreinwagens met de elegantie van een luxe auto. Dit viel direct in de smaak bij de consument.

Bovendien werd het dankzij geavanceerde veiligheidsvoorzieningen een van de veiligste auto’s van zijn tijd, waarmee een van de belangrijkste kernwaardes van Volvo – veiligheid – werd onderstreept.

De XC90, ook bekend als de Volvo XC Classic, biedt ruimte, comfort en kracht in één geheel. Met zijn ruime interieur, geschikt voor vijf tot zeven volwassenen, en een grote kofferbak, biedt hij voldoende plaats.

De 2de generatie (2014-heden)

In de zomer van 2014 begon Volvo details te onthullen over de aanstaande tweede generatie XC90, waarbij de nadruk lag op nieuwe veiligheidskenmerken. Het publiek kreeg op 27 augustus 2014 tijdens een première in Stockholm, Zweden, voor het eerst de kans om de nieuwe XC90 te aanschouwen. Het productieproces startte enkele maanden later, eind januari 2015, in de Torslanda-fabriek nabij Göteborg.

De tweede generatie XC90 introduceerde een nieuwe 2.0L viercilindermotor die zowel een supercharger als een turbocharger bevatte, waarmee de balans tussen luxe, kracht en efficiëntie werd behouden. Ondanks dat het nieuwe model groter was dan zijn voorganger, was het ook lichter. Deze verbeteringen hebben bijgedragen aan betere prestaties en efficiënter brandstofverbruik.

Door populariteit veel occasions

De populariteit van deze SUV betekent dat er een groot aantal tweedehands Volvo XC90 modellen beschikbaar zijn voor mensen die graag een stukje van deze luxueuze ervaring willen, maar niet noodzakelijkerwijs het budget hebben voor een nieuwe auto. Of je nu op zoek bent naar een eerste generatie model of de nieuwere modellen, er is een Volvo XC90 voor elk budget.

De nieuwe Volvo XC90

Het nieuwste model van de Volvo XC90 blijft de trend zetten, waarbij het nog steeds trouw blijft aan de waarden die de auto tot een succes hebben gemaakt. De nieuwe modellen bieden nu nog meer geavanceerde veiligheidsfuncties, verbeterde efficiëntie, en zelfs meer luxe en comfort dan ooit tevoren.

De Volvo XC90 is meer dan zomaar een SUV, het is een symbool van wat er mogelijk is wanneer innovatie en design hand in hand gaan met praktische bruikbaarheid en veiligheid.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *