2021 Volvo XC90

De grootste Volvo SUV, de XC90, was altijd al het neusje van de zalm, maar is nu nog schoner, luxer en veiliger.

Nog schoner

De Volvo XC90 is verkrijgbaar als mild hybride (B5 AWD) en als plug-in hybride (Recharge T8 AWD). Opvallend genoeg is de basisprijs van beide aandrijflijnen gelijk: dit begint bij 83.995 Euro. Bij de mild hybride zorgt een 250pk sterke 2-liter viercilinder motor met turbo voor de aandrijving. Omwille van het milieu is de dieseluitvoering uit de catalogus geschrapt.

2021 Volvo XC90

De plug-in hybride combineert de aandrijving van de benzinemotor op de achterwielen met elektrische aandrijving op de voorwielen. Omdat er ook nog een supercharger op de motor is geschroefd, levert deze 330pk, waarbij de elektromotor ook nog eens 87pk levert. Het is dan ook geen verrassing dat de plug-in hybride een stuk sneller is. Hij kan tot 49 kilometer puur elektrisch rijden (WLTP).

Standaard heeft de plug-in hybride vanaf nu maar liefst zes verschillende rijmodi om uit te kiezen. Door montage van speciale banden is de uitstoot van de plug-in hybride verder verlaagd naar 48 gram/km. Hierdoor betaal je minder wegenbelasting ten opzichte van voorheen.

2021 Volvo XC90

Nog luxer

De uitrusting van de Volvo XC90 is nog verder uitgebreid. Zo is keyless drive voortaan standaard, net zoals een DAB-radio en een verwarmbaar stuur. De plug-in hybride Recharge krijgt hier nog standaard klimaatcontrole met vier zones, parkeerverwarming en enkele upgrades in het interieur en exterieur bij. Zeven met leder beklede zitplaatsen zijn eveneens standaard.

Optioneel kan de Volvo XC90 uitgerust worden met draadloze oplader voor de telefoon en een speciaal systeem om de lucht in de auto te zuiveren. Er is tevens een keur aan interieurpakketten, zodat het interieur volledig aan je smaak kan worden aangepast. Met een upgrade van het audiosysteem met speakers van Bowers & Wilkins, nu uitgerust met een speciale modus voor jazzmuziek, is het luxegevoel compleet.

Volvo XC90 interieur

Nog veiliger

Volvo is uiteraard bekend om zijn veiligheid. Sinds begin dit jaar zijn alle Volvo’s elektronisch begrensd op 180 km/u. Volvo wil hiermee een actieve rol spelen in het terugdringen van het aantal verkeersdoden.

Volvo zet bij de XC90 een volgende, opmerkelijke stap: vanaf nu zijn alle veiligheidssystemen standaard. Naast adaptive cruise control met stuurhulp betekent dit dat de XC90 standaard is uitgerust met sensoren en camera’s die de omgeving van de auto altijd in de gaten houden.

Categorieën