Audi RS 5 Coupé 2017

Nu de Audi A5 Coupé bij de dealers staat en de Sportback– en Cabriolet-variant ook onderweg zijn naar de showrooms, is het bijna tijd voor de onthulling van de RS 5 Coupé. Vóór het zover is, ondergaan de prototypes uitgebreid testwerk op de Nürburgring in Duitsland.

Geen V8 meer

Hoewel het uiterlijk van de nieuwe A5-familie bekend voorkomt, zijn er onderhuids veel technische aanpassingen doorgevoerd. Dit geldt ook voor de komende RS 5 Coupé: voortaan huist onder de kap geen 4.2 liter V8 FSI, maar een 3.0 liter V6-turbomotor. Het vermogen wordt door andere media geschat tussen de 450 en 470 pk.

Uiteraard kunnen we rekenen op een gewichtsreductie, wat voor snellere acceleratietijden en een lager brandstofverbruik zorgt. Verwacht wordt dat de zescilinder krachtbron voor de grootste brandstofbesparing zorgt.

Diffuser met dubbele uitlaatpijp

Door de dikke laag camouflage, is het lastig om een goed beeld te krijgen van de nieuwe Audi RS 5 Coupé. Desondanks ontdekken we een diffuser aan de achterzijde met dubbele uitlaatpijp, en staat het prototype op forse lichtmetalen wielen. Tevens is het model voorzien van een andere bodykit, wat een gespierder uiterlijk oplevert. 

Hoewel er (nog) geen beelden beschikbaar zijn van het interieur, verwachten we een subtiel sportief ogende binnenzijde. Audi hanteert over het algemeen een subtiele vormgeving voor zijn RS-modellen, en dus hebben we voor de RS 5 Coupé geen andere verwachting.

Debuteert in 2017

Naar verluidt debuteert de nieuwe Audi RS 5 Coupé in 2017, maar waar de onthulling exact plaatsvindt is nog onbekend. Autoshows als die van Detroit en Genève zijn mogelijk geschikte kandidaten. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën