Audi A5 Coupé 2016

Audi heeft vandaag de nieuwe generatie A5 Coupé onthuld. Het design loopt voortaan meer in lijn met andere nieuwe Audi’s. In de herfst verschijnt de nieuwe A5 Coupé bij de dealers in Nederland.

Design in lijn

Niet alleen op technisch vlak is de A5 Coupé up-to-date, ook het uiterlijk oogt weer bij de tijd. De vormgeving is te kennen van de A3- en A4-familie: strakker en iets meer gedurfd. Wat gebleven is, is de lange motorkap en wielbasis. Iets waar de A5 Coupé ook mee opvalt, zijn de LED-koplampen en -achterlichten en de nieuwe Singleframe-grille.

Ruimer interieur

Het interieur is, vergeleken met de vorige generatie, ruimer geworden. Dit is volledig te danken aan de toegenomen afmetingen. De bagageruimte heeft een inhoud van 465 liter, 10 liter meer dan het huidige model.

De A5 Coupé is ook verkrijgbaar met Audi Virtual Cockpit, het digitale instrumentarium van het Duitse merk. Samen met MMI Navigatie plus (inclusief 8,3 inch beeldscherm) in de middenconsole, vormt dit display het centrale informatiesysteem. Desgewenst levert de fabrikant de A5 Coupé met Audi Smartphone Interface, Apple CarPlay en Android Auto.

Vijf motoren, ook leverbaar als S5 Coupé

De nieuwe Audi A5 Coupé is bij zijn marktdebuut beschikbaar met vijf motoren: twee op benzine en drie diesels. Deze leveren uiteenlopend 190 pk tot 286 pk. In vergelijking met het vorige model bieden ze prestaties die gemiddeld 17% beter zijn, terwijl ze maximaal 22% minder brandstof verbruiken.

De 3.0 liter TFSI is nieuw ontwikkeld en levert in de S5 Coupé 354 pk aan vermogen. Uit een cilinderinhoud van 2.995 cc haalt hij 21 pk meer, dan de motor in de vorige versie. De acceleratie van 0 tot 100 km/h verloopt in 4,7 seconden, en het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 7,3 liter/100 km.

Afhankelijk van de variant, zijn de A5 Coupé en S5 Coupé leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak, de S tronic-zeventrapsautomaat of de achttraps tiptronic-automaat. Bij de twee krachtigste versies van het gamma is quattro-vierwielaandrijving standaard.

Rijassistentiesystemen

Wederom biedt Audi de A5 Coupé aan met tal van rijassistentiesystemen, bekend van onder meer de A4 Limousine. Ten opzichte van het vorige model zijn bijna alle systemen compleet nieuw of flink verbeterd.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën