Audi A5 Sportback 2017

Audi heeft vandaag de nieuwe A5 Sportback onthuld, die ook als S5 Sportback verschijnt. Zeven jaar na de eerste marktintroductie, komt het merk nu met de tweede generatie A5 Sportback. In het begin van 2017 kan men de nieuwe modellen bij de dealers verwachten. Prijzen volgen later.

Grotere wielbasis

Na de onthulling en marktlancering van de A5 Coupé, komt Audi nu ook met de A5 en S5 Sportback. De A5 Sportback heeft een 2,82 meter lange wielbasis gekregen (voorheen 2,72 meter). Ook zijn de nieuwe modellen voorzien van een nieuw ontworpen vijflinks ophanging, terwijl de driedimensionale Singleframe-grille vlakker en breder is geworden. In het Audi Drive Select Handlingsysteem zijn de optioneel instelbare dempers geïntegreerd.

Ruimer interieur

Doordat de wielbasis is gegroeid, is er binnenin meer ruimte ontstaan. Zo is de interieurlengte met 17 millimeter toegenomen, en is de schouder- en knieruimte verruimd met respectievelijk 11 en 24 mm. Ook de bagageruimte is gegroeid: de inhoud bedraagt 480 liter.

Assistentiesystemen

Standaard zijn de nieuwe A5 en S5 Sportback voorzien van diverse technologieën, denk aan o.a. een MMI-navigatiesysteem met 8,3 inch scherm en 10 GB aan geheugen, adaptieve cruise control en het Stop&Go-systeem (inclusief Traffic Jam Assist en Predictive Efficiency Assistant).

Vijf motoren voor A5 Sportback

De A5 Sportback is leverbaar met keuze uit twee benzine- en drie dieselmotoren. Het vermogen varieert van 190 tot 286 pk. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, wordt de krachtbron gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, zeventraps S tronic-automaat met dubbele koppeling of achttraps Tiptronic-transmissie. Zowel de reguliere versies als S5 Sportback worden standaard geleverd met voorwielaandrijving, quattro-vierwielaandrijving is in twee varianten optioneel. De sterkste motorvariant van het gamma, is enkel verkrijgbaar met standaard quattro-vierwielaandrijving.

Daarnaast is er de A5 Sportback g-tron, die voorzien is van een 170 pk sterke 2.0 liter TFSI-motor. Deze krachtbron is geschikt voor het rijden op Audi e-gas, aardgas en benzine.

S5 Sportback

De nieuwe S5 Sportback is enkel leverbaar met een 354 pk sterke V6-turbobenzinemotor. Sprinten van 0 naar 100 km/h verloopt in 4,7 seconden, terwijl zijn topsnelheid ligt op 250 km/h (elektronisch begrensd). Een achttraps Tiptronic-transmissie en quattro-vierwielaandrijving zijn standaard.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën