Audi A5 Cabriolet 2017

Audi heeft vandaag de nieuwe generatie A5 Cabriolet en S5 Cabriolet onthuld. In het voorjaar van 2017 arriveren beide modellen bij de Nederlandse Audi-dealers. Prijzen worden later bekendgemaakt.

4,7 cm gegroeid

De nieuwe A5 Cabriolet is, ten opzichte van zijn voorganger, 4,7 centimeter gegroeid. Iets wat onveranderd bleef is de stoffen kap, die volgens Audi optimaal is geïsoleerd. Het openen en sluiten van de softtop kan tot een snelheid van 50 km/h, en duurt slechts 15 seconden. 

Ondanks de toegenomen afmetingen, verloor de nieuwe A5 Cabriolet 40 kilogram. Tevens zijn beide modellen 40% stijver dan voorheen, wat voor betere rij-eigenschappen zorgt. 

Twee benzineversies, drie diesels

Audi biedt de reguliere A5 Cabriolet aan met twee 2.0 liter TFSI-benzinevarianten (190 en 252 pk) en drie diesels, namelijk de 2.0 liter TDI (190 pk) en 3.0 liter TDI V6 met 218 pk of 286 pk. Daarnaast kan de klant kiezen uit drie transmissies: een handgeschakelde zesbak, automatische zeventraps S tronic met dubbele koppeling en achttraps Tiptronic-automaat.

Bij de S5 Cabriolet huist onder de kap een 3.0 liter TFSI V6 met 354 pk. De sprint van 0 naar 100 km/h duurt 5,1 seconden en zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Ruimer dan voorheen

Dankzij de grotere afmetingen en langere wielbasis, is het interieur ruimer dan voorheen. Dit biedt voornamelijk voordelen voor de inzittenden. Wanneer de softtop gesloten is meet de bagageruimte, net als bij zijn voorganger, 380 liter. 

De A5 Cabriolet is verkrijgbaar met diverse infotainmentsystemen, zoals MMI-navigatie Plus. Tevens kan men het Bang & Olufsen Sound System aanvinken op de optielijst, dat uit 19 luidsprekers en twee subwoofers bestaat.

Ten slotte meldt Audi, dat haar nieuwste cabriolet leverbaar is met 30 assistentiesystemen. Enkele voorbeelden zijn semi-zelfstandig filerijden en het verkeersbordherkenningssysteem.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën