Audi A5 Cabriolet 2017

De A5/S5 Coupé staan inmiddels bij de dealers, en ook de Sportback-variant is onlangs door Audi in Parijs voorgesteld. Op de A5 Cabriolet is het nog even wachten, aangezien dit model zich momenteel in de testfase bevindt. Dit betekent niet dat we hem nog niet kunnen waarnemen, in tegendeel: onze spionagefotograaf wist het prototype onlangs op foto vast te leggen.

Geen grootse veranderingen

Verwacht bij de volgende generatie A5 Cabriolet geen grootse veranderingen aan het design. Het uiterlijk van de nieuwe A5 Coupé bleef eveneens grotendeels intact, en dat zal bij de opengewerkte versie niet anders zijn. Zoals altijd houdt Audi zich aan subtiele, uiterlijke aanpassingen. Dit geldt overigens ook voor het interieur, die vrijwel geheel identiek zal zijn aan de A5 Coupé.

Wél kunnen we rekenen op een scherper ontworpen grille en L-vormige LED-koplampen. Misschien wel het belangrijkste is zijn soft-top, die naar verwachting sneller opent en sluit als voorheen.

Bekend motorenprogramma

Ook het motorenprogramma zal bekend voorkomen. Net als bij de A5 Coupé, wordt de open versie leverbaar met keuze uit vier motorversies (2.0 liter TFSI, 2.0 liter TDI ultra, 2.0 liter TDI en 3.0 liter TDI). Naast deze krachtbronnen, volgt er ook een S5 Cabriolet en mogelijk zelfs een RS-variant.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën