Range Rover Velar SVR 2018

In Genève debuteerde in maart de Range Rover Velar. Echter, wordt nu al gewerkt aan een krachtige en sportieve SVR-versie. Onze spionagefotograaf betrapte de Velar SVR tijdens testrondes op de Nürburgring.

Tussen Evoque en Range Rover Sport

De Velar is het nieuwste lid van de Range Rover-familie. Qua grootte bevindt hij zich tussen de Evoque en Range Rover Sport. Van het laatstgenoemde model is al een sportieve SVR-variant beschikbaar, al laat die van de Velar nog even op zich wachten. Voor onze spionagefotograaf was het namelijk de eerste keer, dat hij de Velar SVR spotte op het Duitse testcircuit.

Net zo sterk als big brother

Officiële specificaties zijn er nog niet. Momenteel doet Land Rover geen uitspraken over de nieuwe sportieveling, en dus blijft het voorlopig gissen. Naar onze verwachting wordt de Velar SVR aangedreven door een 5.0 liter V8, die we kennen uit de F-Type SVR en Range Rover Sport SVR. Het maximumvermogen van het laatste model bedraagt 550 pk, en waarschijnlijk krijgt de kleinere Velar ook deze hoeveelheid. Maar dat het pk-aantal mogelijk iets lager uitvalt, sluiten we niet uit.

Naast de prestaties zal ook het uiterlijk een sportievere indruk maken. Zo kunnen we rekenen op een aangedikte bodykit, grotere velgen, verbeterde remmen en een diffuser met mogelijk vier uitlaatpijpen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën