BMW M5 2018

BMW heeft vandaag de eerste, officiële details van de nieuwe generatie M5 naar buiten gebracht. Gelijkertijd is onze spionagefotograaf erin geslaagd om hem op meerdere locaties vast te leggen.

Officieel: M5 krijgt V8

De laatste keer dat de nieuwe M5 werd gespot was vorig jaar augustus. Sindsdien zijn er slechts enkele computertekeningen uitgelekt, maar daar bleef het bij. Dit geldt tot vandaag, want zowel BMW als onze spionagefotograaf komen met details en foto’s op de proppen. 

Het Duitse merk heeft het vanochtend officieel aangekondigd: de M5 wordt aangedreven door een 4.4 liter V8-twinturbomotor. Dit wisten wij echter augustus j.l. al te melden, maar deze uitspraak is nu officieel door BMW gedaan.

Vierwielaandrijving instellen als RWD

BMW zegt de M5 uit te rusten met M xDrive-vierwielaandrijving. Volgens de fabrikant blijft volledige achterwielaandrijving mogelijk, zolang de berijder de 2WD-mode activeert. Dit is echter eenvoudig met dezelfde button terug te draaien naar 4WD of 4WD Sport.

Daarnaast staat vast, dat de geblazen achtcilinder aan een achttraps Steptronic-automaat wordt gekoppeld.

Gespierde indruk

Aan de onderstaande spionagebeelden te zien, onderscheidt de M5 zich ook qua uiterlijk van de reguliere 5 Serie-modellen. Zo maakt de gehele bodykit een gespierde indruk, en zijn er grotere luchtinlaten zichtbaar. De achterzijde valt op door de twee dubbele uitlaatpijpen en diffuser.

Alle informatie en officieel beeldmateriaal van het in- en exterieur verwachten we binnenkort. De onthulling staat gepland voor IAA Frankfurt (14 t/m 24 september 2017).

Categorieën