BMW 5 Serie Sedan 2017 (showroom debuut)

Vanaf 11 februari 2017 staat de zevende generatie BMW 5 Serie Sedan bij de Nederlandse dealers. Voor het team van Dagelijksauto.nl een reden om de nieuweling in levende lijve te bewonderen.

Overtreft zijn voorganger

Met de introductie van de nieuwe 5 Serie Sedan, is het einde van de zesde generatie vandaag écht aangebroken. Het nieuwe model overtreft zijn voorganger op tal van punten, met de aanwezige technologie als belangrijkste voorbeeld.

Bekend design: positief of negatief?

Ondanks dat er gesproken kan worden over een geheel nieuwe generatie, doet de 5 Serie Sedan ons veel denken aan de de vorige generatie (de F10). Hiermee bedoelen we voornamelijk het exterieurdesign, dat onder leiding van de Nederlander Adrian van Hooydonk (designchef BMW Group) is ontworpen.

De contouren en het front lijken deels te zijn behouden, iets dat je positief of negatief kunt opvatten. Tevens viel ons oog op de fraaie zig-zag-lijn op de flanken: hiermee maakt de nieuwe 5 Serie Sedan een sportieve indruk.

Zodra we instappen, is het grote 10,25 inch touchscreen het eerste dat ons opvalt. Hierop wordt alles van het iDrive-infotainmentsysteem getoond, denk bijvoorbeeld aan navigatie en online diensten.

Ook qua veiligheidsuitrusting zit de nieuwe 5 Serie Sedan ruim in zijn spullen. Zo is hij leverbaar met rijassistentiesystemen als Avoidance Assistant, Crossing Traffic Warning, Lane Change Assistant en Lane Keeping Assistant. Actieve cruise control biedt BMW als optie aan.

Beschikbare motoren

De BMW 5 Serie Sedan wordt in eerste instantie enkel aangeboden als 530i (252 pk), 540i (340 pk), 520d (190 pk) en 530d (265 pk). Over een niet al te lange tijd, wordt het programma uitgebreid met de 520d EfficientDynamics Edition, 530e iPerformance en M550i xDrive. Tot slot volgt later dit jaar de M5, al is nog niet bekend wanneer hij bij de dealers verschijnt.

Prijzen beginnen bij € 55.299,- voor de 520iA, die medio juli naar Nederland komt. Voor nu is de handgeschakelde 520d, met een prijskaartje van € 57.299,-, het goedkoopst.

Mede mogelijk gemaakt door BMW- en Mini-dealer Zwartepoorte in Goes.

Categorieën