BMW M5 2017

Onze spionagefotograaf heeft inmiddels al vele keren gecamoufleerde prototypes gespot rondom de Nürburgring, maar nog niet de nieuwe BMW M5. Tot vandaag, want het testmodel is onlangs op de gevoelige plaat vastgelegd.

Designkenmerken van 7 Serie

De nieuwe generatie 5 Serie ontvangt veel designkenmerken van BMW’s vlaggenschip: de 7 Serie. Dit geldt overigens ook voor de M5, die gebaseerd is op de 5 Serie. Beide modellen maken gebruik van het CLAR-platform, wat betekent dat het gewicht van de auto 100 kg minder zal bedragen, in vergelijking met de vorige generatie. Het lagere voertuiggewicht is grotendeels te danken aan de toepassing van koolstofvezel.

Motor uit M5 30 Jahre-editie

Volgens andere media leent de nieuwe BMW M5 dezelfde motor uit de speciale 30 Jahre-editie. Dit houdt in, dat de 4.4 liter V8 600 pk produceert en 700 Nm koppel levert. Waarschijnlijk wordt de nieuwe M5 geleverd in combinatie met vierwielaandrijving, wat de krachten over alle vier de wielen verdeelt.

Ook als M5 Touring?

Het is nog niet bekend of BMW de M5 ook als Touring op de markt brengt. Dit moet op een later moment duidelijk worden. Meer informatie over de reguliere M5 volgt.

Categorieën