Toyota Mirai efficiency tour

Pedal to the metal kunnen we allemaal, en hypermilen zal sommigen van ons ook nog wel lukken. Maar als de uitdaging nu eens is om binnen 2,5 uur zoveel mogelijk kilometers te maken en waarbij diegene met het laagste energieverbruik wint? Dit is in hele grote lijnen het concept achter de Louwman Groningen Efficiency Tour. Die vindt plaats op zondag 19 september in Groningen. Deelname is kosteloos.

Waarom alleen waterstof?

Initiatiefnemer Arjan de Putter: ‘Dit spelletje kan natuurlijk ook prima met alle andere vormen van vervoer. Het idee is voortgekomen uit een testrit met de Toyota Mirai waarin ik onderzocht hoe veel kilometer ik uit één tank kon persen. Dat bleken er veel meer (700 km) dan ik vooraf gedacht had.’ Daarnaast bleek er een grote behoefte te zijn tussen waterstofrijders om hun ervaringen met elkaar te delen.

Wat is de beste manier van rijden?

Als extra uitdaging mogen de deelnemers zelf hun route bepalen. Door specifieke locaties te bezoeken kunnen ze extra punten scoren. Om zo zuinig en zo snel mogelijk te rijden lijkt een zo constant mogelijke snelheid het beste. Maar is dat in de praktijk ook zo? We verwachten dat er na de finish flink over wordt gediscussieerd tussen de deelnemers en zijn erg benieuwd naar de opgedane ervaringen.

Het programma

  • 11:00 ontvangst bij Louwman Groningen, Moermanskweg 3, 9723 HM Groningen
  • 12:00 rijdersbriefing
  • 12:30 start Louwman Groningen Efficiency Tour
  • 15:00 finish, drankje en prijsuitreiking
  • 16:00 einde

De organisatie is in handen van Louwman Groningen en H2Rijders.nl. Aanmelden is gratis en kan via Louwman Groningen Efficiency Tour | H2 Rijders

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *