Ford Mustang Mach-E in Rotterdam

De Ford de Mustang Mach-E 1400 is een elektrisch racemonster die zijn gelijke niet kent. Vorige week was de Ford Mustang Mach-E 1400 exclusief te bekijken bij het Ford Go Electric evenement in ons eigen Rotterdam. Dagelijksauto.nl was er niet alleen bij, wij zagen hem ook nog rijden.

Monster

De Ford Mustang Mach-E is een race- en driftwagen op basis van de nieuwe elektrische SUV. Zoals we eerder al schreven, kan de Ford Mustang Mach-E 1400 aangepast worden voor elk specifiek evenement, of hij nu moet racen of driften. Hij kan op alle vier wielen aangedreven worden, of alleen op de achterwielen.

De aandrijving is dezelfde als in de elektrische Mustang Cobra Jet 1400, de dragracer op basis van de Mustang Coupé. De zeven elektrische motoren produceren samen maar liefst 1400pk. Hij is ontwikkeld met Vaugh Gittin Jr., de beroemde drifter en oprichter van Mustang-tuner RTR. Met de Ford Mustang Mach-E wil Ford laten zien wat het allemaal kan met elektrisch rijden, en bovendien de sportiviteit van de Mustang Mach-E benadrukken.

Ford Mustang Mach-E 1400

Ford Mustang Mach-E 1400 in Rotterdam

De Ford Mustang Mach-E 1400 is een exclusief prototype, er is er dus maar één van.  Dat maakt het des te specialer dat Ford hem naar Rotterdam bracht voor de persdag van het Ford Go Electric evenement. Nadat de journalisten, op ons na, naar huis waren, reed de Mustang Mach-E naar de vrachtwagen, waar hij ingeladen werd.

Het is heel bijzonder om een auto van 1400pk te zien rijden, zonder dat hij enig geluid maakt. Hij is muisstil. Hierdoor kon hij rustig een rondje rijden over de Binnenrotte, het centrale plein in Rotterdam, zonder dat toevallige voorbijgangers op of om keken. Slechts een handjevol mensen viel de spoilers op aan de auto en bleef kijken.

Dagelijksauto.nl heeft daarom naast de foto’s ook exclusieve beelden van de Ford Mustang Mach-E 1400 in Rotterdam. Bekijk ze hieronder!

Ford Mustang Mach-E 1400
Ford Mustang Mach-E 1400 zijkant
Ford Mustang Mach-E 1400 detail
Ford Mustang Mach-E 1400 interieur
Ford Mustang Mach-E 1400 Ford Performance
Ford Mustang Mach-E 1400 spoiler
Ford Mustang Mach-E 1400 voorkant
Ford Mustang Mach-E 1400 voorkant
Ford Mustang Mach-E 1400 in Rotterdam
Ford Mustang Mach-E 1400 in Rotterdam
Ford Mustang Mach-E 1400
Ford Mustang Mach-E 1400 truck

Foto’s en video: Maarten van der Westen. Het is niet toegestaan de foto’s te gebruiken zonder toestemming.