Auto's testen tijdens de corona-crisis

De gevolgen van het Corona-virus zijn ongekend en ook de auto-industrie heeft het zwaar. Zoals we al eerder schreven, raakt de crisis de auto-industrie heel hard. Omdat de persintroductie van de Ford Kuga Plug-In Hybride in Portugal niet doorging, organiseerde Ford Nederland een evenement om journalisten toch kennis te laten maken. Maar: maximaal twee mensen bij elkaar en op afstand van elkaar blijven!

Flesje handgel

Elke journalist moest op een afgesproken tijd naar een Ford-dealer in Amsterdam-Zuid komen, zodat niet iedereen tegelijk kwam. Oorspronkelijk zou Ford’s Director of Design Europe Amko Leenarts, verantwoordelijk voor de Kuga, een verhaaltje houden, maar dat werd vervangen door een filmpje, dat op een groot scherm midden in de showroom werd getoond. Ik ben benieuwd wat de andere klanten van de dealer hiervan gedacht hebben.

Na de introductie en het filmpje kreeg ik een Kuga toegewezen. Het was niet mogelijk uitgebreid instructies te geven, maar gelukkig was alles duidelijk. De auto was volledig ontsmet en in de bekerhouder stond een grote fles handgel: het dringende advies was om dit goed te gebruiken! Zelfs de sleutel was ontsmet. Ford nam de voorzorgsmaatregelen zeker zeer serieus.

Spookstad Amsterdam

Spookstad Amsterdam

En zo ging ik op pad. Ford had zelfs voor een lunchpakketje gezorgd. Voor de foto’s leek het me een leuk idee om Amsterdam in te gaan. Er waren immers al filmpjes online verschenen dat de altijd drukke hoofdstuk zo goed als uitgestorven was. Dat bood dus mogelijkheden: foto’s van de Kuga bij de iconische gebouwen zonder vervelende toeristen in beeld!

Normaal zou ik met een mij onbekende auto me niet direct storten in het Amsterdams verkeer, maar nu was de stad zo goed als uitgestorven. De enige auto’s waren bestelbusjes van mensen die werk kwamen uitvoeren. De stoep was zo goed als uitgestorven, op een enkeling die de hond moest uitlaten. Fietsers waren er ook niet veel, maar zij reden nog wel net zo gevaarlijk als anders.

Amsterdam in Corona-tijden

Toeristische attracties

In de verlaten grachten lagen de rondvaartboten achter elkaar afgemeerd langs de kade. Op de Dam waren meer duiven dan mensen. Het was erg rustig. Het enige geluid kwam van een jongeman die saxofoon speelde. Maar social distancing of niet, blijkbaar was het nog steeds niet de bedoeling om met een auto op de stoep te gaan staan, want direct kwam stadsbeheer langs. Gelukkig bleef het bij een waarschuwing.

Ook het altijd drukke Damrak was verlaten. Er reed slechts een enkele tram en het was dan ook geen probleem foto’s te maken bij de Beurs van Berlage. Waar het normaal een drukte van belang is, overheerste nu vooral de stilte.

Beurs Amsterdam tijdens de Corona-crisis

Verderop in de stad keken de beroemde grachtenpanden uit over lege grachten. Enkele fietsers en wandelaars waagden zich naar buiten, maar toeristen waren nergens te bekennen. Het geluid van ratelende rolkoffers was afwezig. Opvallend was dat mensen bleven staan als ik foto’s aan het maken was. Ze bleven staan tot ik aan de kant ging, zodat ze op anderhalve meter afstand konden passeren. Dat is normaal wel anders!

Rijtest Amsterdam tijdens Corona-crisis

Kilometers maken

Na een aantal rustige fotolocaties was het tijd Amsterdam weer te verlaten. De foto’s waren gemaakt en het was tijd om de Ford Kuga Plug-In Hybride te gaan rijden. Geen rijtest zonder kilometers maken!

Amsterdam tijdens Corona-crisis

En zo werd de auto aan het einde van de dag weer ingeleverd. Nadat de sleutel weer was ingeleverd, werd de auto weer helemaal ontsmet, voor de volgende er in kon rijden. Heel omslachtig allemaal, maar je moet toch wat in deze tijden!

Lees hier onze rijtest van de Ford Kuga Plug-In Hybride!

Categorieën