Volvo XC60 2017

Volvo heeft onlangs de productieband gestart van de nieuwe XC60. Het allereerste exemplaar, een XC60 T5 Inscription AWD in de kleur Crystal White, liep vandaag van de band in de Torslanda-fabriek in Zweden.

Vanaf september bij de klant

Eerder berichtten we al over de geheel nieuwe Volvo XC60, die zijn werelddebuut beleefde tijdens de Autosalon van Genève dit jaar. En nog geen twee maanden later, neemt de Zweedse autofabrikant hem al in productie om ‘m vervolgens in september aan de consument te leveren.

Meer informatie over de nieuwe Volvo XC60 leest u in dit nieuwsbericht.

Innovatieve veiligheidssystemen

Deze nieuwe Volvo XC60 wordt geleverd met vele innovatieve veiligheidssystemen. Denk bijvoorbeeld aan Steer Assist, Oncoming Lane Mitigation (stuurassistentie om aanrijding te voorkomen) en Blind Spot Information System (dodehoekdetectie). Optioneel is ‘ie ook leverbaar met Pilot Assist, de semi-autonome rijmodus die het sturen, accelereren en remmen overneemt van de bestuurder.

Naast de vele, nieuwe veiligheidssystemen, is de XC60 ook uitgerust met het nieuwe CleanZone-klimaatsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat schadelijke stoffen uit de buitenlucht worden verwijderd, en het interieur voorziet van frisse lucht.

Categorieën