Volvo XC60 2017

Het Zweedse Volvo heeft de nieuwe XC60 onthuld tijdens de Autosalon van Genève. Vanaf april gaat dit nieuwe model in productie in de Torslanda-fabriek in Zweden. Prijzen en specificaties worden later bekendgemaakt.

Compleet nieuw

De compleet nieuwe Volvo XC60 beleeft zijn werelddebuut op de autobeurs in Zwitserland. Net zoals alle andere Volvo’s, is ook dit model voorzien van de allernieuwste technologie. Denk aan de nieuwe functie Steer Assist en Oncoming Lane Mitigation, die aan het veiligheidssysteem City Safety zijn toegevoegd. Optioneel levert Volvo Pilot Assist, het geavanceerde semi-autonome rijhulpsysteem, mee voor de XC60.

Drie benzine- en twee dieselmotoren

Vanaf de marktintroductie is de nieuwe XC60 leverbaar met keuze uit drie benzine- en twee dieselmotoren. Het motorengamma bestaat uit: een T5-benzinemotor (254 pk), T6-benzinekrachtbron met turbo en supercharger (320 pk) en een 407 pk sterke T8 Twin Engine plug-in hybride. De laatstgenoemde krachtbron accelereert overigens van 0-100 km/h in 5,3 seconden.

Voor de dieselrijders is er de D4 (190 pk) en D5 (235 pk) beschikbaar.

Verbeterd infotainmentsysteem

De XC60 is uitgerust met een infotainmentsysteem, dat op grafisch gebied is verbeterd, aldus Volvo. Smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto is mogelijk. Tevens is ‘ie voorzien van het nieuwe CleanZone-klimaatcontrolesysteem, dat schadelijke stoffen uit de buitenlucht verwijdert en zorgt voor frisse lucht in de auto.

Categorieën