Volvo XC60 2017 (teaser)

Met de Autosalon van Genève in aantocht, bereidt Volvo pers en publiek voor op de onthulling van de nieuwe XC60. De tweede generatie van deze bestseller is alvast te bekijken, dankzij de vrijgegeven teaserafbeeldingen. 

Drie nieuwe veiligheidssystemen

Het Zweedse merk heeft zojuist twee mysterieuze foto’s naar buiten gebracht, maar daar worden geen uitspraken over gedaan. Wél gaat Volvo prat op drie veiligheidssystemen, die in de nieuwe XC60 debuteren.

Zo voegt Volvo vanaf nu stuurassistentie toe aan City Safety, dat in werking treedt als automatisch remmen niet voldoende is. Het systeem werkt bij snelheden tussen 50 en 100 km/h. Daarnaast beschikt de nieuwe XC60 over Oncoming Lane Mitigation (voorkomt aanrijding met voertuigen op tegemoetkomende rijbaan) en Blind Spot Information System (waarschuwt voor voertuigen in dode hoek). Het laatstgenoemde assistentiesysteem is optioneel leverbaar, de andere twee zijn standaard aanwezig.

Onthulling binnenkort

Volvo onthult de tweede generatie XC60, zoals eerder gemeld, op de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017). Op de eerste persdag (7 maart) verwijdert de fabrikant het doek, en dus volgt al snel alle informatie.

Categorieën