Volvo XC40 euro ncap

Na het behalen van de titel Europese auto van het jaar heeft de Volvo XC40 nu ook de maximale score behaald in de 2018 Euro NCAP test. Met het slagen voor deze zware test mag de XC40 zich nu ook één van de veiligste auto’s noemen in het segment.

Volvo-XC40-1

De XC60 en XC90 gingen Volvo XC40 voor

Dat de XC40 hoog zou scoren in Euro NCAP kwam niet echt als een verrassing. Zo ging in 2015 de XC90 aan de haal met de titel van beste auto in de test. Twee jaar later behaalde de XC60 diezelfde titel.

Ook de Euro NCAP test blijft door ontwikkelen. Voor 2018 zijn de testen nog zwaarder gemaakt. Door de ontwikkelingen op gebied van veiligheidssystemen wordt de lat van deze testen steeds hoger gelegd. Zo worden veiligheidssystemen zoals bijvoorbeeld cyclist-detection en emergency lane keeping uitgebreid getest. De XC40 scoorde over de gehele test gemeten de best score. Volgens Malin Ekholm (hoofd Volvo Safety Centre) is ‘’de nieuwe XC40 één van de veiligste auto’s op de markt’’. Dit komt volgens hem doordat Volvo het grootste aanbod aan veiligheidssystemen aanbied in dit segment.

Volvo-XC40-2

 

Categorieën