Volvo XC90 Excellence 2016

De nieuwe topuitvoering van de Volvo XC90, de Excellence, wordt ook in Nederland leverbaar. Het model kost € 126.000,- en bestellen is per direct mogelijk.

Plug-in hybride-aandrijflijn

De XC90 Excellence wordt aangedreven door de inmiddels bekende T8 Twin Engine. De aandrijflijn met benzinemotor biedt keus uit diverse rijmodussen, waaronder Pure, Hybrid en Power. Het gecombineerde vermogen bedraagt 407 pk en het koppel is 640 Nm. De CO2-emissie komt uit op 49 g/km. Dit betekent bij zakelijk gebruik 15% bijtelling.

Interieur boordevol luxe

Het interieur is grotendeels met leder afgewerkt en bovendien heeft Volvo kristalglas van het Zweedse kristalhuis Orrefors toegepast, waarin dranken naar wens kunnen worden gekoeld of verwarmd. Deze exclusieve uitvoering is uitsluitend met vier zitplaatsen leverbaar. Achterin monteert Volvo twee individueel verstelbare stoelen met massage- en ventilatiefunctie, waarbij de bediening via een touchscreen werkt.

Tussen de achterstoelen is er plaats voor onder andere een extra Bowers & Wilkins-luidspreker, gekoelde opbergruimte, kristallen glazenhouders en USB- en 230V-aansluitingen. Men kan tot slot kiezen uit tien exterieurkleuren en twee kleurstellingen voor het interieur.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën