Toyota Prius Plug-in Hybrid 2017

De Nederlandse Toyota-importeur is een samenwerking aangegaan met OpdeZon, een bedrijf gespecialiseerd in elektrisch rijden op zonne-energie. Wie de nieuwe Prius Plug-in Hybrid samen met het OpdeZon-pakket aanschaft, ontvangt zonnepanelen op zijn/haar huis om stroom voor de auto op te wekken.

Rijden op zelf opgewekte zonne-energie

Wanneer het OpdeZon-pakket wordt gekozen, installeert het bedrijf zonnepanelen op het huis van de eigenaar. Tevens zorgt OpdeZon voor een omvormer en past, indien nodig, de meterkast aan. Een laadpunt is eveneens inbegrepen, waarmee de Prius Plug-in Hybrid wordt opgeladen met zelf opgewekte zonne-energie.

Ondernemers betalen voor dit pakket € 2.500,- (inclusief aftrek van afschrijving). Het genoemde bedrag is in een tijdsbestek van ongeveer vier jaar terug te verdienen, maar om de periode in te korten, investeert Toyota mee met een innovatiebonus van € 1.000,- (inclusief BTW). Ook het Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is hierbij inbegrepen.

Solar Roof optioneel

De Prius Plug-in Hybrid is zelf ook innovatief. Zo is hij optioneel te bestellen met de Solar Roof, waarmee bij stilstand en tijdens het rijden energie wordt opgewekt. De gewonnen elektriciteit wordt vervolgens gebruikt voor o.a. de airconditioning.

De aandrijflijn bestaat uit een 1.8 liter benzinemotor en elektrokrachtbron, met een gecombineerd vermogen van 122 pk. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 1,0 liter/100 km, wat gelijk is aan 22 gram CO2 per km.

Categorieën