Toyota heeft zojuist bekendgemaakt, wat de vanafprijs is van de nieuwe Prius Plug-in Hybrid. In Nederland beginnen de prijzen bij € 34.495,-. Eind dit jaar staat hij bij de dealers, bestellen kan echter nu al.

50 km geheel elektrisch

Met de 122 pk sterke Prius Plug-in Hybrid, is het mogelijk om 50 km geheel elektrisch af te leggen tot een snelheid van 135 km/h. Dit is te danken aan de 8,8 kWh lithium-ion batterij. De gemiddelde CO2-uitstoot bedraagt 29 g/km (voorlopige cijfers), waardoor hij in aanmerking komt voor de lagere 15% bijtelling.

Vanaf 2017 biedt Toyota optioneel de Solar Roof aan. Het dak, met ingebouwde zonnecellen, laadt de batterij tijdens het parkeren op. Vervolgens kan de uit de zon gewonnen energie gebruikt worden voor o.a. de airconditioning.

Eén uitvoering: de Business Plus

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid verschijnt enkel op de markt als Business Plus. De uitrusting van deze uitvoering bestaat onder meer uit het Toyota Touch 2-multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm (inclusief Go Plus-navigatie), Matrix LED-koplampen, lichtmetalen velgen, climate control, een head-up display, parkeerhulpcamera achter, Full Smart Entry met startknop en een licht- en regensensor.

De veiligheidsuitrusting bevat o.a. radar-gestuurde Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Safety System met voetgangersdetectie, Lane Departure Alert, Automatic High Beam en Road Sign Assist.

Luxury Pack

Voor € 1.500,- extra levert Toyota het Luxury Pack, met draadloze oplaadmogelijkheid voor mobiele telefoon, een parkeerhulpsysteem (inclusief parkeersensoren vóór en achter) en het JBL Premium-audiosysteem (inclusief 10 luidsprekers).

Categorieën