Polestar_1_2018

De eerste elektrische hybrid GT van het Zweedse merk Polestar is vanaf heden in 18 landen als pre-order te bestellen. Ook ons kleine kikkerlandje behoort tot één van deze eerste landen waar de Polestar 1 voor een kleine aanbetaling veilig te stellen is.

Herkenbaar design

Vorig jaar oktober werd de Polestar 1 al onthuld. Voor het eerst brengt het merk een eigen auto op de markt. Polestar is voornamelijk bekend van de sportieve Volvo Polestar uitvoeringen. Polestar is dan ook de performance afdeling van Volvo. Dit is dan ook zeker terug te zien in het stoere design van de Polestar 1. Zo lijken de grote grille en de voorlampen erg op het design van de hedendaagse Volvo’s. Het design van de Polestar 1 mag zeer geslaagd genoemd worden.

Krachtige 2+2 GT

De Polestar 1 wordt geleverd met een 600 pk sterke hybrid motor met 1.000 Nm koppel. Dit zijn serieuze cijfers voor een 2+2 GT. Ook is aangegeven dat er over 150 km volledig elektrisch gereden kan worden, wat in dit segment nog uniek is. De exacte gegevens over de prestaties van de Polestar 1 zijn helaas nog niet bekend.

Al 7.000 geïnteresseerden

Vanaf de onthulling in oktober is er aardig wat interesse getoond in de auto. 7.000 personen hebben op voorhand laten weten graag een Polestar 1 op de oprit te hebben staan. Deze personen kunnen dus vanaf nu een pre-order plaatsen. Hiervoor dient men wel een aanbetaling te doen van €2.500.-. Daarnaast is het hebben van aardig wat geduld ook erg belangrijk. De productie van de Polestar 1 zal pas halverwege 2019 van start gaan. Ook is er aangegeven dat er per jaar maar 500 exemplaren geproduceerd gaan worden. De Polestar 1 zal op de markt komen in de vorm van een soort abonnement. Voor een maandelijks bedrag mag je er verzekerd en wel in rijden. Kopen behoort ook tot de opties. Alleen heeft Polestar nog geen prijs bekend gemaakt. Welk getal dit (gevolgd door waarschijnlijk vijf nullen) gaat worden blijft nog gissen.

De Polestar 1 is zeker gezien zijn design en performance een auto om naar uit te kijken. Voorlopig zullen we nog even geduld moeten hebben voor we er één op de Nederlandse wegen zullen zien.

Categorieën