Polestar 1 2019

Polestar heeft vanmiddag zijn eerste model als submerk onthuld: de Polestar 1. Het is een 2+2 zitter met een 600 pk sterke hybride-aandrijflijn. In 2019 start de productie.

Polestar: het nieuwe merk

In eerste instantie was Polestar slechts een label, maar dat verandert. Vanaf vandaag fungeert het als zelfstandig merk, met drie modellen in de pijplijn en een nieuwe productielocatie in China.

600 pk voor Polestar 1

Het eerste model van het merk is de Polestar 1. Deze nieuweling is het best te omschrijven als een tweedeurs 2+2 GT-auto. Het in- en exterieurdesign is gebaseerd op de Volvo S90, om zo de familieband met Volvo aan te duiden.

Onder de kap huist een hybride-aandrijflijn. Dit betekent dus zowel een elektrokrachtbron als verbrandingsmotor. Het gecombineerde vermogen bedraagt maar liefst 600 pk, terwijl het maximumkoppel op 1.000 Nm ligt. De Polestar 1 rijdt tot wel 150 km volledig elektrisch.

Online bestelbaar

Naast de onthulling van de Polestar 1, heeft het nieuwe merk meer nieuws te melden. Zo volgen er nog eens twee modellen, genaamd Polestar 2 en Polestar 3. Het eerstgenoemde model betreft een middelgrote auto, de ander is een SUV.

Allebei zijn ze volledig elektrisch en online te bestellen. De klant kan kiezen voor een abonnement van 2 of 3 jaar voor een vast bedrag per maand. Deze abonnementsvorm geldt ook voor de Polestar 1.

Categorieën