smart fortwo cabrio Brabus edition #2 2017

Het speelse merk van Mercedes-Benz, smart, introduceert op de Autosalon van Genève twee speciale edities: de Brabus edition #2 en crosstown edition. De eerstgenoemde is voor de fortwo cabrio bedoeld, de ander wordt geïnstalleerd op de forfour. 

Brabus edition #2: alleen voor fortwo cabrio

De Brabus edition #2 is er speciaal voor de fortwo cabrio. In totaal bouwt smart 100 exemplaren, dus exclusiviteit is gegarandeerd. Onder de kap huist een 90 pk sterke driecilinder turbomotor, die gekoppeld is aan een twinamic-zestrapsautomaat.

Je herkent de fortwo cabrio als Brabus edition #2 aan de Cool Silver-lakkleur en 16 inch lichtmetalen Brabus Monoblock VII-velgen. De wielen zijn uitgevoerd in mat antraciet en glansgedraaid. Daarnaast ontdekken we een rode stoffen kap en opschrift in de spiegeldriehoek.

De kleur van de softtop keert eveneens terug in het interieur. De stoelen en het stuurwiel zijn omhuld in lederen ruby red-bekleding, terwijl het dashboard ook is afgewerkt in deze kleurtint.

Vanaf 10 maart is hij bij de Nederlandse dealers te bestellen. Rond mei verwacht de importeur hem te leveren.

Ook speciaal: forfour crosstown edition

De forfour heeft, dankzij de crosstown edition, een iets stoerder voorkomen. Kunststofranden omringen de wielkasten en een onderrijbeveilingslook siert de voor- en achterkant. smart biedt verschillende lakkleuren aan, zoals Graphite Grey (te bezichtigen in Genève).

De aandrijving wordt verzorgd door een 90 pk sterke driecilinder krachtbron, dezelfde als in de eerdergenoemde editie. Schakelen gebeurt in dit geval niet automatisch, maar via een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

In juli worden pas de orderboeken geopend. Rondrijden in de forfour crosstown edition is vanaf komende herfst mogelijk.

Categorieën