Renaulution Renault

De Renault groep presenteerde onlangs zijn grote Renaulution presentatie. Hierin zijn vele nieuwe modellen en strategieën besproken en gepresenteerd. Van een legendarische model dat terug komt, tot een merk dat volledig overgaat op elektrisch rijden. Hier zijn de belangrijkste punten om te weten.

Renault lanceert 14 nieuwe modellen voor 2025

Renault 5 Prototype, Renaulution, blauwe achtergrond
Renault 5 Prototype

We beginnen bij het hoofdmerk, Renault. Zij stond in het middelpunt van de aandacht, door de terugkeer van een icoon, de Renault 5. De volledig elektrische concept car ziet er niet alleen Funky Frans uit. Het is ook een mooi voorbeeld hoe de Renaults van de nabije toekomst eruit komen te zien. Reken er maar op dat het nieuwe logo, de streep-lichten en een variant van de velgen terug gaan komen in de productiemodellen.

Daarnaast weet Renault ons te melden dat er 14 nieuwe modellen gelanceerd zullen worden voor 2025. Daarvan zullen er 7 volledig elektrisch zijn en alle modellen zijn minimaal elektrisch ondersteund. Opvallend is dat er 7 modellen in het C en D segment zullen komen. Een vervolg op de Talisman lijkt daarmee dan ook bevestigd.

Dacia gaat groot, groter, grootst!

wit, achtergrond, groene auto, Dacia Bigster Concept
Dacia Bigster Concept

Het grootste nieuws op het gebied van formaat gaat toch wel naar Dacia. Het Roemeense merk heeft namelijk een model gepresenteerd dat zich boven de Duster weet te positioneren. De Dacia Bigster Concept draait er niet omheen waar het over gaat; het formaat. Met een lengte van 4,6 meter is het model bijna 30 centimeter groter dan de Duster.

Ook zal het merk meer gaan samenwerken met Lada, beide merken gaan gebruik maken van het nieuwe modulaire CMF-B platform. Dit betekent dat Dacia en Lada van 4 platformen naar 1 platform gaan en hiermee kosten kunnen drukken. Reken er maar op dat de stoere hoekige lijnen van de Bigster concept terug komen in de volgende generatie Duster.

Een nieuwe Lada Niva!

schets, Lada Niva Vision
Lada Niva Vision

Het is al vaak gezegd, maar dit keer zal het er echt van moeten komen. Lada gaat officieel een nieuwe Niva produceren! Na de Land Rover Defender zal ook het Russische merk zijn legendarische SUV-model grondig vernieuwen. Als voorproefje hebben wij alvast de Niva Vision gekregen: een impressie van een stoere 3-deurs SUV met herkenbare details.

Zo zijn de knipperlichten wederom hoog op de voorkant gemonteerd en ook de 2 koplampen eronder zijn een duidelijke referentie naar het oermodel. De nieuwe Niva zal in 2024 gelanceerd worden, samen met 3 compleet nieuwe modellen. Deze zullen allemaal voor 2025 op de markt komen op het CMF-B platform.

Alpine gaat volledig elektrisch

Alpine elektrisch
3 nieuwe elektrische modellen

De Renaulution presentatie is voor Alpine een uitgelezen kans geweest om het nieuwe F1 team in de spotlight te zetten. Een nieuwe livery is bekendgemaakt, met de bekende rood wit en blauwe kleuren. Dit zal voor de start van het Formule-1-seizoen ongetwijfeld nog eens veranderen. Net zoals de aandrijving van Alpine, deze gaat namelijk volledig elektrisch worden! Alpine zal zich gaan focussen om het elektrische sportmerk te worden van Renault.

Alpine gaat die visie vormgeven door drie nieuwe sportieve modellen te presenteren. Als eerste een elektrische B-segment Hot hatch, op basis van het eerder benoemde CMF-B EV platform. Het tweede model wordt een elektrische C-segment sport cross-over. De verwachting is dat dit een cross-over coupé zal worden met sportieve aspiraties. Als laatste komt er een nieuw model van de A110, dat mede ontwikkeld zal worden door Lotus. Ook dit model zal 100% elektrisch worden.

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *