Tot 1996 rolde er 7,3 miljoen Renault 5 wagens van de band. En toen werd het stil. Tot nu; het ‘vijfje’ komt terug en hoe.

Shine like a diamond

Als we Renault mogen geloven is er een heuse Renaulution op komst. In totaal zal Renault tot 2025 14 nieuwe modellen bekendmaken. Ze pakken ‘Diamant’ groots uit en dat resulteert onder andere in een volledig elektrische Renault 5 Prototype.

Optische gelijkenissen

De ontwerpers van Renault staan verre van stil. Na een afwezigheid van bijna 25 jaar gaat Renault de legendarische Renault 5 tot leven wekken in een elektrische vorm. Wie de Renault 5 aanschouwt ziet nostalgie van weleer. Let vooral op de (licht) uitgebouwde wielkasten die ook aanwezig waren in de vroegere GT. Kenmerkend is ook hier de schuine achterkant en dito achterlichten. Serveer daar een sausje bij van de nieuwste technieken, et voila: de Renault 5 Prototype

Renault 5 uitgebouwde wielkasten
Renault 5 uitgebouwde wielkasten

Nieuwste technieken

Of Louis Renault het ooit bedacht zal hebben, zullen we nooit weten maar de Renault 5 Prototype wordt een volledig elektrische. Een uitvoering die is ingericht in de tijdsgeest van deze tijd. Verschillende elementen komen terug in een modern jasje. Het klepje op de motor van de ‘luchtinlaat’ verbergt de oplaadklep. Verder vallen ook op; details zoals de 5 in het logo op de achterklep. En het Renault-logo aan de voorkant licht op en brengt de auto tot leven. Binnenin is er ook het nodige veranderd. Logisch want ga maar eens 25 jaar terug. Toen was alles ‘anders’. Leuk idee van de ontwerper is toch wel het Franse logo in de achteruitkijkspiegel. Terugkijken naar vervlogen tijden en successen…

laadklep verraadt de elektrische aandrijving van de Renault 5
laadklep verraadt de elektrische aandrijving
Renault 5 logo in de achterklep
Renault 5 logo in de achterklep

Even bellen…

Over de diverse uitvoeringen van de Renault 5 is nog weinig bekend. En mocht er een ‘GT’ versie komen is het een kleine moeite voor Renault om een belletje te doen naar Alain Oreille. Kijken wat de oud rallyrijder uit Frankrijk ervan vindt!

Wil jij Alain Oreille achter het stuur zien?
Wil jij Alain Oreille achter het stuur zien?

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *