Hoewel de IAA Frankfurt nog even op zich laat wachten, presenteert Opel alvast de Grandland X. Deze nieuweling wordt in het C-segment gepositioneerd, naast de Astra en Zafira. Het werelddebuut vindt plaats in september, terwijl de marktintroductie voor dit najaar staat gepland.

Nieuwste en grootste lid

De Grandland X is inmiddels het derde lid van de X-familie. Eerder volgde de Mokka X en in juli verschijnt de Crossland X in de showrooms.

Qua grootte nestelt Opels nieuwe aanwinst zich tussen de Astra en Zafira. De afmetingen bedragen 4.477 mm in lengte, 1.844 mm in breedte en 1.636 mm in hoogte. Dankzij de 2.675 mm lange wielbasis, belooft Opel veel binnenruimte. Er is in totaal plaats voor 514 tot 1.652 liter aan bagage.

Two-tone lak optioneel

Opel zet de Grandland X duidelijk in de markt als cross-over. Het model heeft een avontuurlijke uitstraling, wat te zien is aan de dakrails, skidplate en kunststofbescherming rondom de auto. 

Tevens kan hij als ‘hip’ bestempeld worden. De Grandland X is namelijk optioneel te verkrijgen met two-tone lak: de carrosserie in een kleur naar keuze en een contrasterend zwart dak.

Het interieur oogt, op het vrijgegeven beeldmateriaal, opgeruimd. De bediening werkt voornamelijk via het centraal gepositioneerde infotainmentsysteem, dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt.

Motoriseringen

Opel doet nog geen uitspraken over het motoraanbod van de Grandland X. Details omtrent het leveringsprogramma, inclusief prijzen, worden later bekendgemaakt.

Categorieën