Opel Crossland X 2017

Vandaag heeft Opel de opvolger van de Meriva voorgesteld: de Crossland X. Dit model wordt, net als de Mokka X, in het B-segment gepositioneerd. Het werelddebuut vindt plaats op 1 februari a.s. in het Duitse Berlijn. Medio 2017 verschijnt de Crossland X bij de dealers.

Designkenmerken van Mokka X

Het design van de nieuwe Crossland X kent duidelijk overeenkomsten met de Mokka X. Zo lijken de grille en lichtunits met LED-dagrijverlichting direct te zijn overgenomen van dit model.

Opels nieuwe cross-over is 4.212 mm lang, 1.765 mm breed en 1.590 mm hoog, en is hiermee vooral geschikt voor stedelijke gebieden, aldus de fabrikant. De bagageruimte meet 410 liter, maar kan verder worden vergroot door de achterbank neer te klappen.

Keuze uit twee infotainmentsystemen

De zilvergrijze en donkergekleurde exterieuraccenten keren ook terug aan de binnenzijde. Verder zien we verchroomde details, zoals rondom de ventilatieopeningen en het infotainmentsysteem. De bediening hiervan werkt middels een kleurenaanraakscherm, die verkrijgbaar is tot een grootte van 8 inch. Zowel het Radio R4.0 – en Navi 5.0 IntelliLink-infotainmentsysteem ondersteunen Apple CarPlay, en kunnen worden gecombineerd met een inductielaadpaneel. Hiermee kun je je smartphone draadloos opladen.

Assistentiesystemen

Opel levert de Crossland X met assistentiesystemen als Automatic Emergency City Braking, Side Blind Spot Alert, Lane Keep Assist en Traffic Sign Recognition. Daarnaast wordt het model aangeboden met een Head-Up Display en achteruitrijcamera met 180° blikveld.

Op specifieke informatie omtrent het motoraanbod dient nog even gewacht te worden. Wel staat vast, dat de Crossland X leverbaar is met benzine-, diesel- en LPG-krachtbronnen, die worden gekoppeld aan handmatige of automatische transmissies. De cross-over wordt bovendien enkel uitgerust met voorwielaandrijving.

Categorieën