Opel Zafira 2016

Opel presenteerde vanavond de opgefriste Zafira. Vorige week doken al configuratorbeelden op van Opels vernieuwde MPV, maar nu zijn alle details officieel vrijgegeven. Bestellen is binnenkort mogelijk, terwijl de levering in september plaatsvindt.

Opnieuw ontworpen

De belangrijkste verandering aan de vernieuwde Zafira is de opnieuw ontworpen voorzijde, waarbij de scherp getekende koplampen zijn verdwenen en ingeruild voor soortgelijke lichtunits als van de Astra. Daarnaast is de grille tegen het licht gehouden, en veranderde hiervan de vormgeving.

Interieur her en der aangepast

Opel heeft het interieur absoluut niet overgeslagen. Voortaan liggen de handen van de bestuurder op een nieuw stuurwiel, en werd het 7 inch aanraakscherm van het infotainmentsysteem lager geïntegreerd. Doordat de bediening vanaf nu nog meer via het touchscreen werkt, is het aantal knoppen flink afgenomen.

Tevens kunnen klanten kiezen uit twee IntelliLink-systemen. Radio 4.0 IntelliLink integreert de functies van de smartphone en biedt ondersteuning voor Apple CarPlay. Navi 950 IntelliLink is vooral geschikt voor klanten, die een geïntegreerd infotainment- en navigatiesysteem wensen. Ook is Opel OnStar beschikbaar in de gefacelifte Zafira, net als bij andere modellen van de fabrikant.

De Zafira biedt standaard (met derde zitrij ingeklapt) 710 liter aan bagageruimte, maar wanneer men de tweede zitrij neerlegt, ontstaat er ruimte voor 1.810 liter aan bagage.

Nieuwe innovaties

Nieuw voor de Zafira zijn de LED-koplampen met dynamische bochtverlichting, en de nieuwe generatie van de Opel Eye-frontcamera. Het laatstgenoemde speelt een belangrijke rol bij de werking van hulpsystemen, zoals High Beam Assist en Traffic Sign Assistant. Daarnaast beschikt de vernieuwde Zafira over veiligheidssystemen als Following Distance Indication, Forward Collision Alert en Lane Departure Warning. Tevens is de MPV van Opel er met Adaptive Cruise Control.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën