Jeep Compass Front

Nadat Jeep met de (elektrische) Avenger de Europese auto van het jaar verkiezing wist te winnen, zet het Amerikaanse merk nu door op de Europese markt. Dit doen zij met de Jeep Compass Night Eagle 1.5T E-Hybrid. Een hele mond vol, maar in de basis blijft dit de reguliere Compass 1.5T E-Hybrid. Met de Night Eagle komt hier in principe een nieuw uitrustingspakket bij.

Basis Jeep Compass 1.5 E-Hybrid

De Jeep Compass is beschikbaar vanaf €41.000. Jeep levert daarnaast een plug-in hybrid onder de naam Jeep Compass 4Xe (vanaf €44.720). Daaronder zit dus de 1.5T E-hybrid. Stekkeren zit er echter niet in, deze modelvariant is namelijk een zogenaamd mild-hybrid. Het motorblok levert, in combinatie met de accu, een systeemvermogen van 130 Pk. In tegenstelling tot de 4Xe, zijn er geen andere vermogens beschikbaar. De Jeep Compass 1.5 E-hybrid is dus verkrijgbaar vanaf €41.000. Voor de Night Eagle uitvoering komt daar €2000 bovenop, wat de prijs dus op €43.000 brengt.

Zwarte details aan de buitenzijde

Wat biedt de Night Eagle?

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaan de kenmerken van de Compass Night Eagle met name uit donkere details. Te denken valt dan aan de standaard 18-inch lichtmetalen, zwart gepolijste velgen, donker getinte achterruiten en zwarte raamomlijsting. De details aan de exterieurzijde worden compleet gemaakt door de zwarte dakrails. Aan de binnenzijde gaat het zwart uiteraard verder. De bekleding is een combinatie van zwarte stof en kunstleder, afgewerkt met grijze stiksels. Verder spreekt Jeep over een luxe uitrusting, die ondere bestaat uit Keyless-Go en een elektrisch verstelbare lendensteun. Die laatste echter helaas enkel voor de bestuurder. Wie denkt dat de Jeep Compass Night Eagle enkel beschikbaar komt in het zwart, heeft het echter mis. Naast zwart (hip Solid Black volgens Jeep), is er een grijze kleur (Graphite Gray), wit (Alpine White), blauw (Blue Shade) en rood (Colorado Red).

Dat grotere scherm kost je dus extra

Toch maar bijbetalen?

Uiteraard krijg je door het Night Eagle pakket aan te vinken, niet direct alle mogelijke opties. Speciaal voor de Night Eagle Variant zijn er twee optiepakketten extra verkrijgbaar. Dit gaat dan om het Business Pack en het Winter Pack. Dit eerste pakket bestaat onder andere uit een groter scherm, adaptieve cruisecontrol, automatisch dimmende binnenspiegel, draadloze telefoonlader en verkeersbordherkenning. Kost je wel weer €1500 extra. Het Winter Pack omvat onder andere rubber vloermatten (Jeep noemt dit heel hip All-Weather Off-Road matten), elektrisch verwarmde en inklapbare buitenspiegels, voorruitverwarming en verwarmde stoelen en stuur. Dit pakket kost dan weer €700. vink je deze opties aan, komt de totaalprijs dus op €45.200. Een kleine €1000 minder dan de 4Xe PHEV, die dan misschien niet al die opties heeft, maar wel een lekkere 240 Pk levert. Wij zouden het wel weten!

In Nederland misschien niet de beste aanbieding die Jeep heeft
Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *