De Jeep Avenger is auto van het jaar 2023. Dan gaat het overigens wel specifiek om de elektrische versie met 54 kWh batterijpakket. Daarnaast biedt Jeep nog een 1.2 benzine aan. Toch is er nog ruimte voor een model daar tussen; de Jeep Avenger e-Hybrid. Een mild hybride, die volgens Jeep het aanbod van Avenger compleet moet maken.

MHEV-technologie voor de Avenger

De nieuwe uitvoering van de Avenger is dus een zogenoemde mild hybride. In de praktijk komt dit neer op een klein accupakket dat opgeladen wordt door middel van het afremmen op de elektromotor, of door het draaien van de benzinemotor. Opladen door middel van een stekker is dus niet nodig. Jeep kiest ervoor de elektromotor te integreren in de versnellingsbak. Hierdoor is de e-Hybrid altijd voorzien van een automatische transmissie met zes versnellingen. Die Jeep de e-DCT6-transmissie noemt.

Stille Avenger tot 30 km/u

De 1.2 liter driecilinder benzinemotor levert 100 pk en een flinke 205 Nm aan koppel. Met de elektromotor komt hier nog eens 21 kW (28.6 pk) en 55 Nm bij. Zomaar deze cijfers bij elkaar optellen is er overigens niet bij, maar Jeep zelf geeft ook niet duidelijk aan wat het gecombineerde vermogen dan precies is. Hetzelfde geldt overigens voor het accupakket, waarover Jeep ook niet heel veel kwijt wil, behalve dat het een 48V-batterij betreft.
Wel is het zo dat de Avenger tot 30 km/u volledig elektrisch kan rijden, over een afstand van één (1) kilometer. Parkeren gaat overigens ook volledig elektrisch, terwijl de verbrandingsmotor eveneens uitschakelt bij gas los. Uiteraard ondersteunt de elektromotor ook bij acceleratie. Dit alles moet het verbruik volgens Jeep drukken met maar liefst 15 procent. In totaal komt het verbruik dan uit rond de 1 op 20 volgens Jeep. Overigens prima prestaties voor de grootte van de auto.

Updates 2024

De Avenger e-Hybrid is overigens te herkennen aan de speciale badge. In het interieur is het instrumentarium eveneens voorzien van een speciaal e-Hybrid gedeelte. Flippers achter stuur zijn eveneens standaard. Naast de update van de e-Hybrid komt Jeep voor modeljaar 2024 ook met andere updates. zo is er vanaf nu een panaromadak leverbaar (Open-Air Roof) en een elektrische verstelbare bestuurdersstoel met massagefunctie en lederen bekleding. Nieuw is ook het Connect Plus pakket. Dit pakket richt zicht met name op connectiviteit aan boord en is voorzien van real-time verkeersinformatie, weerupdates en tankstation locaties. Uniek aan die laatste is dat deze ook de brandstofprijzen weergeeft. De Jeep Avenger komt in drie uitvoeringen te weten; Longitude, Altitude en Summit. Prijzen starten bij €30.700 voor de benzine, €32.700 voor de e-Hybrid en de volledig elektrische Jeep Avenger start bij €38.500. In België kun je al instappen vanaf €24.000,-.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *