Auto van het jaar 2023 | Jeep Avenger

Tijdens de Autosalon van Brussel is de volledig elektrische

Jeep Avenger

de Europese

Auto van het jaar 2023

geworden. De verstokte petrolhead had wellicht nog een sprankje hoop maar de elektrische auto is definitief doorgebroken. Iets wat we natuurlijk al lang zagen aankomen. Zie ook het vorig jaar met de verkiezing van de elektrische Kia EV6. En dan nu, met overmacht, deJeep Avenger. Ondanks de grote voorsprong op de nummer twee, toch voor velen een verrassing, op voorhand werd de Volkswagen ID Buzz door velen werd getipt.

Jeep Avenger aan zee

Jeep Avenger met duidelijke voorsprong Auto van het jaar 2023


De jury voor deze verkiezing bestaat uit Europese autojournalisten. Waar de jury vooral op heeft gelet is veiligheid, innovatie en voor de consument niet onbelangrijk: de prijs/kwaliteitsverhouding. De Jeep Avenger kreeg met 328 punten veruit de meeste punten, gevolgd door de Volkswagen ID Buzz (241) en als derde de Nissan Ariya (211). Nummer 4 was de Kia Niro (200), gevolgd door de Renault Austral (163), de Peugeot 408 (149) en tot slot de Subaru Solterra/Toyota bz4X (133).

 

Jeep is onderdeel van moederconcern Stellantis, die met de Peugeot 408 nog een ijzer in het vuur had. De Jeep Avenger komt overigens ook nog met benzine- en dieselmotoren op de markt. In Nederland is de Jeep Avenger verkrijgbaar voor een prijs vanaf de EUR 40.500.

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *