Ford Mustang 2015

Ford heeft vandaag zijn toekomstplannen bekendgemaakt met nieuwe, elektrische auto’s als belangrijkste onderwerp. De komende jaren kunnen we onder meer rekenen op een plug-in hybride Transit Custom en Mustang met hybride-aandrijflijn.

Nieuwe, elektrische modellen

In de komende vijf jaar introduceert Ford zeven van de dertien elektrische modellen, die op stapel staan. De belangrijkste (deels) elektrisch aangedreven Fords zijn de Mustang Hybrid, F-150 Hybrid, Transit Custom Plug-in Hybrid en een compacte SUV. 

De Mustang Hybrid verschijnt in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten op de markt. In 2020 verschijnen de eerste exemplaren bij de dealers, die afkomstig zijn uit de fabriek in Flat Rock. Of het model ook naar Europa komt, is niet bekend.

Daarnaast komt het merk met een hybride F-150 en plug-in hybride Transit Custom op de proppen. De eerstgenoemde Ford arriveert in 2020 in de showrooms van Noord-Amerika en het Midden-Oosten, maar wordt niet naar Europa gehaald. De Transit Custom met plug-in hybride-aandrijflijn komt wél onze kant op, in 2019 om precies te zijn.

Tevens kunnen we een geheel elektrische SUV met compacte afmetingen verwachten. Ford meldt dat de marktintroductie rond 2020 plaatsvindt, en bovendien een geschat rijbereik heeft van minimaal 480 km. De productie gebeurt in het Amerikaanse Flat Rock, waarna hij in Noord-Amerika, Europa en Azië wordt verkocht.

Zelfrijdende Ford

Een hybride, zelfrijdende Ford is de afsluiter van de aangekondigde familie-uitbreiding. Vanaf 2021 is hij leverbaar op de Noord-Amerikaanse markt, en zal worden gebouwd in de fabriek in Flat Rock.

Categorieën