Range Rover Velar 2017

De Range Rover Velar wordt deze zomer pas geleverd, maar wij van Dagelijksauto.nl konden al een blik werpen op het nieuwe model. Tijdens een exclusieve preview kregen enkel genodigden de kans om de Velar te bewonderen.

Nieuwe soort klanten

De nieuwe aanwinst van Land Rover debuteerde tijdens de Autosalon van Genève, dat van 9 t/m 19 maart 2017 duurde. Het model dicht qua formaat het gat tussen de bestaande Evoque en grotere Range Rover Sport. Hierdoor lokt de Velar een net iets ander publiek naar de dealer, wat moet bijdragen aan de winstgevendheid van het merk. Speciaal voor deze doelgroep hielt Auto Ventura in Goes een exclusieve preview, en ook Dagelijksauto.nl was aanwezig.

Zes motorversies, vier uitvoeringen

De eerste exemplaren worden komende zomer overhandigd aan klanten. Men kan kiezen uit zes motorvarianten: twee Ingenium-benzinemotoren (250 of 300 pk), twee Ingenium-diesels (180 of 240 pk), een 3.0 liter V6-dieselkrachtbron en 3.0 liter Supercharged V6. Alle motorversies zijn standaard voorzien van een ZF-achttrapsautomaat.

Qua uitrustingsniveaus is er keuze uit vier uitvoeringen, genaamd Standard, S, SE en HSE. Om de marktintroductie van de Velar in te luiden, levert Land Rover tijdelijk een First Edition. Mochten de genoemde versies niet voldoende zijn, dan zijn er nog altijd twee optiepakketten leverbaar: het Black/Luxury Pack. 

Categorieën