EV van het Jaar

De opkomst van de elektrische auto is een feit! De afgelopen jaren zijn er elk jaar meer EV’s verkocht, dan het jaar ervoor. In 2018 waren het er ruim 20.000. We zien ook dat automerken zich steeds meer concentreren op (lees: investeren in) elektrische auto’s. Diesel verliest aan populariteit, maar eerlijk gezegd is het de vraag of dat helemaal terecht is. Voor dieselauto’s zal er in ieder geval geen verkiezing gehouden worden, maar deze is er nu wel voor elektrische auto’s. De EV van het Jaar-verkiezing!

Januari 2019 zal de elektrische auto van het jaar (EV van het Jaar) bekend worden gemaakt. Deze verkiezing is geïnitieerd door VZR, AutoWeek en Eneco. Ze combineren daarbij hun kennis om te komen tot de aantrekkelijkste elektrische auto. Het gaat namelijk niet alleen om de prijs of actieradius, maar bijvoorbeeld ook om de rijeigenschappen, de laadsnelheid of het verbruik in de winter.

In de jury van deze EV-verkiezing, die dit jaar voor de eerst gehouden wordt, zitten de volgende specialisten: Martin Huisman (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco) en Joeri van Dam (VZR).

Kanshebbers EV van het Jaar

Nederland telt momenteel 23 elektrische modellen in ruim 50 uitvoeringen. Veel kanshebbers hebben we reeds kunnen testen. Denk daarbij aan: de Renault Zoe, Hyundai Kona Electric, Nissan Leaf, Jaguar I-Pace, Opel Ampera-e, Hyundai Ioniq Electric, maar natuurlijk ook de Tesla Model S en Tesla Model X. Op de planning staat nog de Kia E-Niro.

Zonne-energie aangedreven en waterstof auto’s doen nog niet mee. Helaas voor Lightyear en de Hyundai Nexo en Toyota Mirai.

We zijn benieuwd welke EV dit jaar de verkiezing wint. Voor volgend jaar zijn de Mercedes-Benz EQC en Audi E-Tron ook goede kanshebbers. Per 2030 mogen er in Nederland alleen nog maar elektrische auto’s verkocht worden. Dus dan wordt de EV van het Jaar verkiezing gewoon de Auto van het Jaar verkiezing…

Categorieën