Opel Manta GSe ElektroMOD

De Opel Mokka-e heeft een tijd geleden zijn introductie gedaan in de elektrische wereld. Hiermee ging de batterij-elektrische Opel-markt van start en deze markt wordt nu aangevuld door de Opel Manta GSe ElektroMOD. Het originele model is gebruikt uit het verleden en ontmoet hier de elektrische toekomst.

Opel Manta elektrisch schuin achter
Opel Manta GSe ElektroMOD

Terug in de tijd

De ElektroMOD is een sprong terug naar de Opel Manta uit 1970 en is een prachtig voorbeeld van het groeiende fenomeen ‘restomods’. Dit is een recente ontwikkeling van autoliefhebbers en verzamelaars; namelijk het hergebruiken van de originele ontwerpen van klassieke oldtimers (bijvoorbeeld de Opel Manta) en hier de nieuwste technologie in verwerken. De mix van originele én nieuwe techniek en design is een mooie combinatie om een originele auto te creëren.

De openslaande deur van de Opel Manta.

De transformatie naar de ElektroMOD laat zien hoe tijdloos de lijnen van de Opel Manta uit 1970 zijn. Het rechtlijnige ontwerp past nog steeds goed bij Opel en is dus perfect om een nieuwe auto op te baseren. De Manta GSe ElektroMOD is een eerbetoon aan de originele iconische Manta. Tevens is het ontwerp van de Manta een grote inspiratiebron geweest voor het hedendaagse Opel. Het nieuwe gezicht van Opel, de Vizor, heeft dan ook de grille, verlichting en het merklogo meegekregen van de Manta. De Nieuwe Opel Crossland en Opel Mokka zijn al uitgerust met de Vizor. Dit zal uiteindelijk op alle Opel modellen terug te zien zijn.

Het gloednieuwe interieur van de Opel Manta.

Lekker origineel

De Opel Manta GSe ElektroMOD is een fascinerend project waar veel Opel ingenieurs talloze uren aan hebben besteed. Het model staat voor de passie voor auto’s en onze rijke autogeschiedenis en de emissievrije en duurzame toekomst. Voor nu blijft de Opel Manta GSe ElektroMOD een ‘One of a kind’ project gericht op de echte Opel fans.

Ook sluit deze nieuwe Opel goed aan met de toekomstplannen van Opel: in 2024 is elke personenauto én bedrijfswagen die Opel verkoopt geëlektrificeerd. Op het moment biedt Opel al veel aan, met de Opel Grandland plug-in hybride, de volledig elektrische Corsa-e en Zafira-e en als bedrijfswagens de Vivaro-e en Combo-e. Dit is al een indrukwekkende lijst met geëlektrificeerde modellen. 

Categorieën

0 REACTIES
Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *