Opel Mokka wordt elektrisch

Opel introduceert met de nieuwe Mokka ook een nieuw familiegezicht voor het bedrijf. De Opel Vizor is ontwikkeld onder leiding van Mark Adams en geeft de grill een nieuwe en strakke look. Geïnspireerd door onder andere het vizier van een integraalhelm, de Vizor look zorgt ervoor dat de koplampen, het Blitz logo en de grill voortaan in één module worden samengebracht, omringd door een dunne verchroomde rand. Het principe van het centraal geplaatste logo en de in één module geplaatste koplampen is tevens duidelijk geïnspireerd op de Opel Manta A.

groen logo, Mokka, opel

Volgende stap van de Opel Mokka

Opel probeert met de Mokka het publiek op te warm door steeds een klein beetje meer te laten zien. Twee jaar geleden begon het met de Opel GT X experimental, een voorbode van de nieuwe designtaal van Opel in de vorm van een Concept SUV. Hierbij is te zien dat de Vizor niet veel wijzigingen heeft gehad in vergelijking met het concept. Vervolgens is de typeaanduiding vrijgegeven en hebben we ook al een schets van het interieur mogen ontvangen. De designtaal van de Vizor is hier ook goed te zien in het dashboard, waarin één module zowel het instrumenten cluster als de infotainmentschermen bevat, omringd door een dunne chromen rand.

schets, interieur opel, concept

Dat de Mokka een belangrijk model voor Opel is moge duidelijk zijn, zijn grote broers de Crossland X (rijtest) en Grandland X (rijtest) deden het vorig jaar uitstekend. Voor de Mokka X die het zal vervangen daarentegen liep het echter niet zo vlot. Door op symbolische wijze de X te laten vallen in de naam, laat Opel zien dat het met de Mokka de volgende stap in een nieuwe richting gaat. De Mokka zal op hetzelfde chassis staan als de Corsa en de 208, wat betekend dat de bekende 1.2 THP motor en 1.5 diesel motoren als basis zullen fungeren. De elektrische Mokka-E zal vervolgens naar verwachting ook niet lang op zich laten wachten, hierbij mag er rekening gehouden worden met een actieradius van rond de 300/310 kilometer.

Mokka
Opel Mokka wordt elektrisch
Categorieën