Porsche Cayenne 2017

Zojuist is het doek van de nieuwe Porsche Cayenne verwijderd. Zowel op optisch als technisch vlak is hij aangescherpt. Porsches grootste SUV is per direct bestelbaar vanaf € 109.800,-. Vanaf 2 december a.s. staat hij in de showroom.

Nieuw ontworpen

De derde generatie Porsche Cayenne is nieuw ontworpen. Het model valt op door de grotere luchtinlaten en nieuwe LED-koplampen. Deze zijn overigens standaard aanwezig, net als 19 inch lichtmetalen wielen. Optioneel is de Cayenne leverbaar met Matrix Beam LED-lichtunits.

Qua afmetingen is hij flink gegroeid. De lengte nam met 6,3 cm toe tot 4,92 m, de breedte bedraagt 1,98 m. Dankzij een hoogte-afname van 9 mm, oogt de Cayenne iets sportiever. De wielbasis meet 2,90 m.

Groot HD-touchscreen voor nieuwe Cayenne

Net als de Panamera, maak ook de Cayenne gebruik van een groot 12,3 inch HD-touchscreen. Hierop is de nieuwste versie van het PCM-infotainmentsysteem te bedienen. Het systeem ondersteunt stembediening en talloze internetfuncties. Echter is niet alles via het aanraakscherm bedienbaar. Porsche liet fysieke knoppen voor de belangrijkste functies intact. Deze vind je in de middenconsole. 

Daarnaast is het instrumentenpaneel geheel digitaal. Porsche heeft twee 7 inch HD-displays toegepast, die o.a. de centraal geplaatste toerenteller en snelheidsmeter weergeven. Tevens is via stuurwielbediening essentiële ritinformatie op te vragen. Ook dit wordt getoond op de twee schermen.

Porsche Cayenne in twee gedaantes

Vanaf de marktlancering is er keuze uit twee versies: de Cayenne en Cayenne S. Eerstgenoemde beschikt over een 3.0 liter V6-turbomotor (340 pk / 450 Nm). Hiervan ligt de topsnelheid op 245 km/h en duurt de sprint van 0-100 km/h 6,2 sec. Wie het Sport Chrono-pakket aanvinkt, accelereert in 5,9 tellen van 0 naar 100 km/h.

Bij de Cayenne S huist onder de kap een 2.9 liter V6-biturbokrachtbron (440 pk / 550 Nm). Pas bij 265 km/h houdt ‘ie het voor gezien, terwijl de acceleratie van 0-100 km/h binnen 5,2 sec. is geklaard. In het geval van het Sport Chrono-pakket, duurt dezelfde sprint slechts 4,9 sec.

Andere nieuwigheden

Porsche voorziet de Cayenne van diverse nieuwigheden. Een mooi voorbeeld hiervan is elektrische achterwielbesturing, alsmede Porsche Surface Coated Brake. Dit zijn stalen remschijven met tungsten-carbide coating, waardoor slijtage en de hoeveelheid remstof afneemt. Natuurlijk zijn er meer opties beschikbaar. Denk aan Porsche Dynamic Chassis Control en luchtvering.

Alle prijzen op een rij

Onderstaande prijzen zijn inclusief BTW en BPM.

Cayenne: € 109.800,-

Cayenne S: € 129.100,-

Categorieën