Porsche Cayenne 2018

Komende dinsdagavond presenteert Porsche officieel de nieuwe Cayenne. Maar nog voordat de onthulling plaatsvindt, zijn onlangs de eerste foto’s gelekt.

Panamera-kenmerken

De gelekte beelden geven ons een duidelijk beeld van de nieuwe Cayenne. Dankzij het Britse Auto Express hebben we zowel beelden van het in- als exterieur te pakken. 

Hoewel het een nieuwe generatie betreft, is er meer sprake van evolutie dan revolutie. Het design loopt meer in lijn met de Panamera, dat zichtbaar is aan de lichtunits en doorlopende achterlichten. Van een coupé-achtig lijnenspel is geen sprake: de Cayenne blijft dicht bij z’n roots.

Moderner interieur voor Cayenne

Ook de binnenzijde kunnen we je alvast laten zien. Het interieurontwerp komt meer overeen met de Panamera: een hoge middenconsole en een centraal geplaatst touchscreen. Uiteraard is de SUV van Porsche op smaak te brengen. De Cayenne op onderstaande foto’s is bijvoorbeeld voorzien van beige/zwart leder.

Naast het design, is ook het motoraanbod grotendeels gelijk aan de Panamera. Een 3.0 liter V6-turbomotor (330 pk) dient als instapper, een 2.9 liter V6 (440 pk) staat hoger op de ladder. Tevens volgen er een aantal V8-versies, alsmede een plug-in hybride variant.

Categorieën