Volkswagen Polo 2017

Volkswagen heeft vanmiddag de zesde generatie Polo onthuld. Gelijkertijd zijn alle belangrijke details vrijgegeven. Eind oktober arriveert de nieuwe Polo bij de dealers. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Toegenomen afmetingen

De nieuwe Polo is qua afmetingen flink gegroeid. In vergelijking met zijn voorganger, is hij 8 cm langer (4,05 m) en 7 cm breder (1,75 m). Alleen de hoogte is onveranderd gebleven (1,45 m). De wielbasis is daarentegen wel toegenomen met liefst 9 centimeter (2,56 m). Ten slotte is ook de bagageruimte van 351 liter een stuk groter geworden.

Volkswagen plaatst de nieuwe Polo op een compactere versie van het MQB-platform. Tevens bevestigt het merk, dat het model enkel als 5-deurs op de markt verschijnt.

Overzichtelijk interieur

Net als bij de up!, zijn nu ook voor de Polo diverse personaliseringsmogelijkheden beschikbaar. Zoals op onderstaande beelden is te zien, is het dashboard in dezelfde kleur te verkrijgen als het exterieur. Het interieur oogt, ten opzichte van zijn voorganger, opgeruimd en overzichtelijk.

De Polo is leverbaar met de laatste generatie infotainmentsystemen, die MirrorLink, Apple CarPlay en Android ondersteunen. De grootte van de displays varieert van 6,5 tot 8,0 inch.

Negen motorversies

Het motoraanbod bestaat uit negen motorversies, waarbij het maximumvermogen tussen de 65 en 150 pk ligt. De 1.0 liter MPI (65 pk) dient als basismotorisering, terwijl de 1.5 TSI Evo (150 pk) de meest krachtige krachtbron is. De laatstgenoemde motor beschikt overigens over cilinderuitschakeling, ter vermindering van het brandstofverbruik.

Naast de meer bereikbare varianten, komt ook de Polo GTI op de markt. Deze compacte hot hatch levert 200 pk, dankzij een geblazen 2.0 liter TSI viercilinder benzinemotor.

Front Assist is standaard

De nieuwe Polo maakt niet alleen qua afmetingen een stap voorwaarts. Ook op het gebied van veiligheid, is ‘ie weer helemaal up-to-date. Zo zijn Front Assist met City Emergency Braking en voetgangersherkenning al op de basisuitvoering standaard aanwezig. Een aantal andere beschikbare assistentiesystemen zijn adaptieve cruise control, Lane Assist met dodehoekherkenning, Rear Traffic Alert en Park Assist.

Categorieën