Range Rover Velar Auto Ventura 2017

Net zoals veel andere autofabrikanten, heeft Jaguar Land Rover zijn verkoopcijfers van augustus bekendgemaakt. Afgelopen maand bracht het merk 38.519 auto’s aan de man, een toename van 4% t.o.v. augustus 2016.

Verkoopsucces mede door Range Rover Velar 

De toenemende verkoop is te danken aan het succes van de Jaguar F-Pace. Ondanks het feit, dat de Range Rover Velar sinds kort bij de dealers staat, is ook hij verantwoordelijk voor de verkoopgroei. Bestaande modellen, waaronder de Evoque en Discovery Sport, leverden in augustus eveneens een bijdrage.

In totaal leverde Jaguar wereldwijd 10.960 exemplaren af. Dit is een stijging van 1%, ten opzichte van augustus vorig jaar. Land Rover verkocht daarentegen meer auto’s. 27.559 stuks (+6%) verlieten vorige maand de showrooms.

Dalende verkoop in Europa

Vooral China valt voor een nieuwe Jaguar of Land Rover. In dit land nam de verkoop met liefst 30% toe, in vergelijking met augustus 2016. Ook in de Verenigde Staten steeg de afzet, al gaat het om 2%.

Markten als het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa, zijn lastig voor beide merken. Hier daalde de verkoop met respectievelijk 12% en 9%.