Land Rover Discovery Sport 2017

Land Rover heeft de Discovery Sport verder verfijnd voor modeljaar 2017. Het hoogtepunt van de doorgevoerde updates, is het InControl Touch Pro-infotainmentsysteem met een 10,2 inch touchscreen. In Nederland is de Discovery Sport van modeljaar 2017 vanaf € 44.200,- leverbaar.

Ook als Black Limited Edition

De Discovery Sport is voortaan, naast alle andere versies, ook leverbaar als Black Limited Edition. Deze uitvoering is onder andere voorzien van diverse hoogglanzend zwarte designdetails, een specifieke Dynamic-grille en privacy glass. De Black Limited Edition is er in drie carrosseriekleuren: Silicon Silver, Yulong White en Carpathian Grey.

De grille en luchtroosters van het Graphite Design Pack zijn uitgevoerd in de kleur Dark Atlas, waarbij het dak is gespoten in de contrasterende kleur Corris Grey en de spiegelkappen in Narvik Black. Lichtmetalen wielen in maten van 18 tot 20 inch maken het pakket compleet.

Land Rover introduceert ook vier nieuwe metallic carrosseriekleuren voor de bestaande Discovery Sport-uitvoeringen: Silicon Silver, Farallon Black, Carpathian Grey en Aruba.

InControl Touch Pro-infotainmentsysteem

De Land Rover Discovery Sport van modeljaar 2017 beschikt over de nieuwste generatie van het InControl Touch Pro-infotainmentsysteem met een groot 10,2 inch touchscreen. Het beeldscherm is met een verhouding van 21:9 breed te noemen, terwijl de resolutie 1280×542 pixels bedraagt. Verder kan de gebruiker de startpagina aanpassen, zodat hij/zij zijn favoriete apps onder vingerbereik heeft. Tot slot maakt het infotainmentsysteem gebruik van een 60 GB Solid State Drive (SSD), dat als opslaglocatie dient.

Tevens heeft Land Rover de app Tile geïnstalleerd. Deze applicatie kan overweg met apparaten van Android en Apple. De functie van Tile is dat het de bestuurder en passagiers aan belangrijke spullen herinnert, die men anders zou vergeten. Mocht men spullen kwijt zijn, dan helpt Tile middels Bluetooth het voorwerp te vinden. Wel is het noodzakelijk een tracker vast te maken aan het voorwerp.

Drie nieuwe veiligheidssystemen

Als aanvulling op de nieuwe designpakketten en het opgewaardeerde infotainmentsysteem komt Land Rover met drie nieuwe veiligheidssystemen, namelijk Driver Condition Monitor, Intelligent Speed Limiter en Lane Keep Assist.

Categorieën