Toyota Supra 2018 (spionage)

Dat Toyota aan de terugkeer van de Supra werkt, is al veel langer bekend. Desondanks werpen we een blik op de onlangs gespotte prototypes van het model, dat door onze spionagefotograaf mogelijk werd gemaakt. De sportieveling is op en rondom de Nürburgring op beeld vastgelegd.

In samenwerking met BMW

In januari berichtten wij over de nieuwe BMW Z5, die in samenwerking met Toyota wordt ontwikkeld. Dit geldt andersom ook: BMW helpt de Japanners bij de ontwikkeling van hun compleet nieuwe Supra. 

Beide merken zouden vooral op technisch vlak kennis uitwisselen. Onder de kap vinden we motoren van BMW, waarbij het vermogen varieert van 192 tot 340 pk. Het aanbod zou volgens een gelekte brochure bestaan uit een 2.0 liter turbomotor en 3.0 liter zescilinder. Of er ook een hybride-versie van de Supra in het vat zit, is nog onduidelijk.

Veel kenmerken van FT-1

Het uiterlijk van de nieuwe Supra is waarschijnlijk grotendeels gebaseerd op de FT-1 Concept. Dit studiemodel debuteerde op North American International Auto Show van 2014. De ontwerpers gebruiken de drie jaar oude concept-car als inspiratiebron voor o.a. de lichtunits, het front en mogelijk ook de achterzijde.

Enkele dagen geleden publiceerde een Russische website alvast de brochure van de toekomstige Supra. Hierdoor weten we niet alleen hoe het motoraanbod eruit ziet, ook de afmetingen zijn bekend. Toyota’s sportieveling meet 4,38 m in lengte, 1,83 m in breedte en 1,28 m in hoogte. De wielbasis bedraagt volgens de Russen 2,47 meter.

Digitaal instrumentarium

Binnenin kunnen we rekenen op veel elementen van andere Toyota-modellen, aldus buitenlandse bronnen. Uiteraard is dit gedaan om ontwikkelingskosten te besparen, maar ook om de Supra enigszins ‘betaalbaar’ te houden. Hoewel we nog niet over interieurbeelden beschikken, verwachten we onder meer een digitaal instrumentarium en sportstoelen. 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën