BMW Z5 2018 (spionage)

BMW wist afgelopen jaar slechts 61 exemplaren van de Z4 aan de man te brengen, wat alles behalve veel is. Maar wees gerust: een opvolger is onderweg en luistert naar de naam ‘Z5’. Onze spionagefotograaf wist de Z4-vervanger, zoals bij bijna ieder prototype het geval is, te spotten op de Nürburgring.

In samenwerking met Toyota

Het Duitse merk ontwikkelt de Z5 samen met partner Toyota, die op hun beurt ook aan een eigen sportieveling werken. Waarschijnlijk valt aan beide modellen niets van de samenwerking te zien, aangezien BMW een geheel andere designtaal toepast dan de Japanners.

Lange motorkap, korte kont

Net als de Z4, krijgt zijn opvolger een lange motorkap en een korte kont. Dit kunnen we nu al bevestigen, wanneer we een blik werpen op het vastgelegde prototype. Bovendien kunnen we rekenen op een grotere grille, die voor het oog lager is gepositioneerd dan bij zijn voorganger.

Aan de binnenzijde verwachten we veel bekende technologie. Denk bijvoorbeeld aan een geheel digitaal instrumentarium en BMW’s iDrive-infotainmentsysteem.

M-versie ook in aantocht

Het is nog even gissen naar de motoren, waarmee de Z5 zal worden aangeboden. Volgens andere media zal een viercilinder turbomotor dienen als basiskrachtbron, terwijl een 3.0 liter zes-in-lijn benzinemotor als topversie gezien wordt. Hoeveel vermogen beide motoren leveren, is niet bekend.

Tevens volgt rond 2018 een gepeperde M-variant. Deze performance-versie is op dit moment in ontwikkeling, aldus buitenlandse bronnen.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën