Aston Martin DB11 S 2018

Inmiddels is de Aston Martin DB11 een tijdje leverbaar, maar daar blijft het niet bij. Op korte termijn wordt het programma uitgebreid met een zogenaamde S-variant. Onze spionagefotograaf legde het testwerk met deze DB11 S vast.

Sportievere versie

De reguliere DB11 wordt aangedreven door een 5.2 liter twin-turbo V12-motor met 608 pk en 700 Nm koppel. Het is meer dan logisch, dat de DB11 S hem qua vermogen/trekkracht overtreft. Om hoeveel extra pk’s het gaat is nog onbekend. Wel ontvangt hij dezelfde twaalfcilinder krachtbron.

Naast meer power, voert Aston Martin ook andere technische aanpassingen door. Zo zal de DB11 S gebruikmaken van Pirelli P-Zero-sportbanden, grotere remschijven en vergrootte luchtinlaten.

Leder ingeruild voor Alcantara

Zoals we weten, is de DB11 S het sportievere broertje van de DB11. Om dit te benadrukken, hangt ook in het interieur een sportieve sfeer. Zo verwachten we sportstoelen en veel Alcantara, in plaats van lederen bekleding. De DB11 is meer gericht op comfort, terwijl de S-variant de focus legt op sportiviteit. 

Naar onze verwachting vindt de onthulling in de tweede helft van 2018 plaats. Eerst is het de beurt aan de DB11 Volante, die in de lente wordt gepresenteerd.

Categorieën