Aston Martin DB11 Volante 2018

Dat Aston Martin aan een opengewerkte DB11 werkt, is allang geen geheim meer. Toch is het voor onze spionagefotograaf de eerste keer, dat hij de komende DB11 Volante spot. Het prototype werd op diverse locaties rondom de Nürburgring gefotografeerd.

Fotografen lokken

Allereerst complimenten voor onze spionagefotograaf. Hij slaagde erin om de DB11 Volante van dichtbij uitgebreid vast te leggen, wat niet altijd vanzelfsprekend is. In de meeste gevallen moet je onvriendelijke gebaren voor lief nemen of nog erger: je wordt weggestuurd. Dit alles was dit keer niet het geval.

Opvallend is dat Aston Martin nauwelijks moeite doet om zijn prototype van camouflage te voorzien. Op de flanken prijkt met trots de tekst ‘Opening Spring 2018’, waardoor het zelfs lijkt alsof de Britten fotografen willen lokken.

Onze verwachtingen

Erg veel officiële feiten zijn er momenteel niet. Desondanks durven we onze realistische verwachtingen te benoemen. Zo beschikt de DB11 Volante over een elektrisch bedienbare softtop, iets dat de spionagebeelden al verraden.

Tevens zal het interieur niet anders ogen. Op enkele details na natuurlijk, het blijft uiteraard een convertible. Zo verwachten we enkele windschermen, die windcirculatie in de auto tegengaan. Fraaie materialen, zoals lederen bekleding en Alcantara, past Aston Martin eveneens toe.

V8 of V12

Daarnaast weten we dat de aandrijflijn identiek zal zijn aan dat van de reguliere DB11. Verwacht dus een 608 pk sterke 5.2 liter twin-turbo V12 met 700 Nm aan trekkracht. Ook een 4.0 liter V8-biturbomotor van Mercedes-AMG biedt het Britse merk naar verluidt aan. Deze motor wordt op een later moment ook leverbaar in de DB11.

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Categorieën