Aston Martin DB11

Afgelopen donderdag vond de Nederlandse première plaats van de nieuwe Aston Martin DB11, waarvoor een select groepje klanten werd uitgenodigd. De DB9-opvolger was bij CITO Motors in Eindhoven voor het eerst in ons land te zien.

Internationaal debuut in Genève

De Autosalon van Genève had de internationale primeur van de Aston Martin DB11. Deze Zwitserse autobeurs werd dit jaar van 3 t/m 13 maart gehouden.

De belangstelling voor de nieuwe DB11 was volgens Marissa van Laarhoven, directeur van CITO Motors, groot. Geïnteresseerden kregen de mogelijkheid om het model vanbinnen- en buiten te bewonderen, en als één van de eersten een proefrit te plannen.

Onder de kap

Het hart van de nieuwe Aston Martin DB11 is een 5.2 liter V12-biturbomotor. De twaalfcilinder levert een vermogen van 608 pk en 700 Nm trekkracht.

Het gewicht van de auto heeft de Britse fabrikant binnen de perken weten te houden, door middel van aluminium. Hier maakte Aston Martin naar eigen zeggen veel gebruik van, waardoor de DB11 1.770 kg weegt.

Prijzen beginnen bij € 271.914,- (inclusief BTW en BPM). De eerste exemplaren zullen vóór het einde van 2016 afgeleverd worden aan hun nieuwe eigenaar. Vanaf oktober is de DB11 door iedereen te bezichtigen.

Categorieën