Mercedes-AMG E 63 Estate mule 2017

Tijdens de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) liet Mercedes-AMG de wereld kennismaken met de GT Concept. Momenteel wordt hard gewerkt aan de productieversie van dit studiemodel, genaamd ‘GT4’. Onze spionagefotograaf spotte een mule van de E 63 Estate, waarmee het onderstel van de GT4 wordt getest.

E 63 Estate als mule

De GT4 van Mercedes-AMG wordt een vierdeurs sportcoupé, die designkenmerken leent van de reguliere GT-modellen. Om het model gereed te maken voor productie, voert de Duitse fabrikant diverse tests uit. Zo gebruikt Mercedes-AMG, zoals op onderstaande spyshots is te zien, een E 63 Estate als mule. Volgens onze spionagefotograaf testte het merk het sportonderstel van de komende GT4.

Hybride-aandrijflijn mogelijk

Naar verwachting ontvangt de vierdeurs sportwagen dezelfde motor als de andere GT’s. Reken dus op een 4.0 liter V8-biturbomotor, al is een hybride-aandrijflijn ook mogelijk. De GT Concept, die in Genève debuteerde, beschikte over een achtcilinder krachtbron en elektromotor. Het gecombineerde vermogen bedroeg in de concept-car ruim 800 pk, maar dit verwachten wij niet voor de productieversie.

Waarschijnlijk beleeft de Mercedes-AMG GT4 zijn wereldpremière tijdens IAA Frankfurt. Tot die tijd moeten we het stellen met de huidige details.

Categorieën