Mercedes-AMG GT Concept 2017

Op de Autosalon van Genève (9 t/m 19 maart 2017) neemt Mercedes-AMG ons mee in de toekomst. Het merk toont op zijn stand de GT Concept: een voorbode van een vierdeurs sportcoupé. 

Samen meer dan 800 pk

De nieuwste creatie van Mercedes-AMG mag gerust een stukje masterpiece genoemd worden. De GT Concept is voorzien van een hybride-aandrijflijn, bestaande uit een 4.0 liter V8-biturbomotor en elektrokrachtbron op de achteras. Samen zijn ze goed voor meer dan 800 pk. Volgens Mercedes-AMG verloopt de acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 3,0 seconden.

Futuristisch v.s. realistisch

Niet alleen de techniek is een meesterwerkje, ook de vormgeving mag er zijn. Eigenlijk kent de GT Concept twee gezichten: hij maakt zowel een futuristische als realistische indruk. Met dat laatste bedoelen we, dat de productieversie niet ver weg is. Dit is dan ook redelijk goed zichtbaar aan het design. 

De GT Concept valt op door het grote logo op de grille, verchroomde 22 inch wielen, slanke lichtunits en koolstofvezel diffuser. Ook de centraal gepositioneerde uitlaat vraagt om aandacht. Tevens maken de brons gelakte remklauwen van het studiemodel een echte eyecatcher.

Categorieën