Kia GT 2017

Wederom kon de komende Kia GT niet ontsnappen aan de lens van onze spionagefotograaf. Het prototype werd onlangs rondom de Nürburgring gespot, waar veel autofabrikanten hun toekomstige modellen testen, zo ook Kia. Volgend jaar beleeft de nieuweling zijn internationale debuut.

Eerder al gespot

Half september berichtten wij al over de gespotte prototypes van de Kia GT. Nu, bijna drie maanden later, zijn de testvoertuigen nog altijd voorzien van dezelfde, dikke laag camouflage. Dit betekent niet dat de ontwikkeling niet in verder gevorderd stadium is, in tegendeel: de verwachting is dat Kia spoedig het doek van haar GT verwijderd.

Wat vooraf ging en volgt

Vijf jaar geleden, op de IAA van Frankfurt, stelde Kia de GT Concept tentoon. Eindelijk wordt hier na lange tijd vervolg aan gegeven, want het Koreaanse merk stort zich momenteel volledig op de ontwikkeling van dit model.

De introductie van de productieversie volgt waarschijnlijk begin volgend jaar. Waar dat exact plaatsvindt staat niet vast, maar autoshows als die van Chicago en New York zijn geschikte locaties. Echter, blijft het onduidelijk of de Kia GT ook op de Nederlandse markt verschijnt.

Aandrijflijn

Buitenlandse media spreken over een 3.3 liter zescilinder turbomotor als motorisering voor de GT. Het maximumvermogen wordt geschat op om en nabij 400 pk, al valt dit niet officieel te bevestigen.

Naast een V6-krachtbron wordt er ook gespeculeerd over de komst van een achtcilinder-variant. In het geval van een mogelijke Nederlandse marktintroductie, verwachten we enkel een zescilinder onder de kap en geen V8-motor.

Categorieën